John Doe (2002-2003)

Samenvatting

Op een eiland voor de Amerikaanse kust wordt een naakte man wakker. Hij blijkt aan ernstig geheugenverlies te lijden. De man weet namelijk niet wie hij is of waar hij vandaan komt. Het is alsof hij zomaar uit de lucht is komen vallen. Verder is hij kleurenblind en heeft hij een vreemd lidteken op zijn borst.

Al snel wordt duidelijk dat de onbekende man desondanks superintelligent is. Hij spreekt alle talen van de wereld, lost moeilijke berekeningen op binnen enkele seconden en kent zelfs de meest obscure feiten. Het lijkt alsof hij de kennis van de gehele mensheid in zijn hoofd heeft.

Gefrustreerd door een gebrek aan antwoorden gaat de man op zoek naar zijn mysterieuze verleden en zijn ware identiteit. Hij besluit vervolgens de naam John Doe aan te nemen. Al snel heeft John op slimme wijze een grote som geld bij elkaar verdiend, waarmee hij een nieuw leven kan opbouwen. Ondertussen helpt hij de politie van Seattle bij het oplossen van misdaden.

Na een tijdje wordt duidelijk dat John wordt achtervolgd door de geheimzinnige Phoenix Organization. Deze groepering is ergens naar op zoek, maar wat precies blijft voor de kijker verborgen. Met allerlei geavanceerde technologieën houden ze John constant in de gaten. Wie of wat is John Doe werkelijk?

Serie Algemeen

John Doe was een mysterieserie van de Amerikaanse zender FOX. De eerste aflevering werd in september 2002 uitgezonden. Uiteindelijk werd de serie al na één seizoen stopgezet, omdat de kijkcijfers beneden de verwachting waren. In totaal werden er 21 afleveringen gemaakt. De laatste aflevering, die eindigde met een cliffhanger, was in april 2003 te zien.

De serie werd overigens opgenomen in en rond het Canadese Vancouver. De hoofdrol werd gespeeld door acteur Dominic Purcell (Prison Break).

Vergelijkbare serie: The Pretender (1996-2001).

Links