Kosmos (2015)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een wetenschapper genaamd Philip Huyt. Zijn vrouw Amy ligt al maandenlang in een coma. De vooruitzichten zijn helaas slecht. Philip wordt daarom door zijn schoonouders onder druk gezet om Amy's behandeling stop te zetten. Philip weigert echter en blijft hopen op een goede afloop. Ondertussen is onduidelijk hoe en waarom Amy precies in een coma is terechtgekomen. 

Op een dag maakt Philip kennis met de mysterieuze Louis Lewis. Die beweert dat hij Amy's leven kan redden met nieuwe geavanceerde technologie die kan binnendringen in haar geest. Philip gaat akkoord, maar raakt vervolgens verstrikt in een geheimzinnig complot.

Serie Algemeen

Kosmos is een Britse webserie. Het verhaal werd bedacht door filmmaker Simon Horrocks, die via Kickstarter-donaties een productiebudget van £30.000 bijeen wist te krijgen. Het gaat om vijf afleveringen van ieder ongeveer 20 minuten, die in 2015 online in première zijn gegaan. De laatste aflevering eindigt overigens met cliffhanger.

Daarom publiceerde Horrocks in 2017 nog een boek genaamd A Race Of Minds waarin het verhaal wordt voortgezet. Verder monteerde Horrocks later alle afleveringen opnieuw aan elkaar tot één film, die op YouTube kan worden bekeken.

In de cast valt de aanwezigheid van actrice Virginia Hey (Zhaan uit Farscape) op. Ze speelt hier de moeder van Amy.

Links