Knights of Sidonia (2014-2015)

Samenvatting

We schrijven het jaar 3394. Duizend jaar geleden werd de aarde vernietigd door de buitenaardse Gauna. De mensheid moest hierdoor vluchten en sindsdien zwerft men door de ruimte in gigantische schepen.

Een van deze schepen is de Sidonia, met een lengte van maar liefst 28 kilometer. Aan boord wonen meer dan een half miljoen mensen die inmiddels een geheel eigen samenleving hebben ontwikkeld. Klonen en genetische manipulatie zijn bijvoorbeeld gemeengoed geworden. De elite blijkt zelfs onsterfelijk te zijn geworden. Het is echter onduidelijk wat er na al die tijd met de andere schepen van de aarde is gebeurd.

Ondertussen blijken de gevaarlijke Gauna nog steeds achter de mensheid aan te zitten. De Sidonia wordt daarom beschermd door enorme vechtrobots die worden bemand door jonge piloten. Met gevaar voor eigen leven moeten ze de naderende vijand steeds weer op afstand zien te houden. Helaas zijn de Gauna haast onverwoestbaar.

Serie Algemeen

Knights of Sidonia (Sidonia no Kishi) is een van oorsprong Japanse manga (2009-2015). Het succes van de manga was aanleiding om van het verhaal ook een anime te maken. De eerste aflevering hiervan ging in april 2014 in première op de Japanse televisie. Het tweede seizoen volgde in april 2015. In totaal werden er 24 afleveringen gemaakt.

In 2021 werd nog een nieuwe anime vervolgfilm uitgebracht, genaamd Knights of Sidonia: Love Woven in the Stars.

Vergelijkbare franchise: Gundam.

Trailer

Blu-ray en dvd

Seizoen 1 is in Groot-Brittannië op dvd en Blu-ray uitgebracht.

Links