Knights of Sidonia (2014-2015)

Samenvatting

We schrijven het jaar 3394. Duizend jaar geleden werd de aarde vernietigd door de buitenaardse Gauna. De mensheid moest hierdoor vluchten en sindsdien zwerft men door de ruimte in gigantische schepen.

Een van deze schepen is de Sidonia, met een lengte van maar liefst 28 kilometer. Aan boord wonen meer dan een half miljoen mensen die inmiddels een geheel eigen samenleving hebben ontwikkeld. Klonen en genetische manipulatie zijn bijvoorbeeld gemeengoed geworden. De elite blijkt zelfs onsterfelijk te zijn geworden. Het is echter onduidelijk wat er na al die tijd met de andere schepen van de aarde is gebeurd.

Ondertussen blijken de gevaarlijke Gauna nog steeds achter de mensheid aan te zitten. De Sidonia wordt daarom beschermd door enorme vechtrobots die worden bemand door jonge piloten. Met gevaar voor eigen leven moeten ze de naderende vijand steeds weer op afstand zien te houden. Helaas zijn de Gauna haast onverwoestbaar.

Serie Algemeen

Knights of Sidonia (Sidonia no Kishi) is een van oorsprong Japanse manga, die erg positief werd ontvangen. Het eerste nummer kwam uit in april 2009, het laatste nummer werd gepubliceerd in september 2015.

Het succes van de manga was aanleiding om van het verhaal ook een anime serie te maken. De eerste aflevering hiervan ging in april 2014 in première op de Japanse televisie. Het tweede seizoen volgde in april 2015. Ieder seizoen bestaat uit 12 afleveringen.

Hierna was de serie enige tijd ook in Europa via Netflix te bekijken. Helaas is Knights of Sidonia inmiddels niet meer via Netflix beschikbaar.

Vergelijkbare franchise: Gundam.

Trailer

Blu-ray en dvd

Seizoen 1 is in Regio 2 (Groot-Brittannië) op dvd en Blu-ray verkrijgbaar.

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)