The Invisible Man (1984)

Samenvatting

Het verhaal speelt in het Britse dorpje Iping. Op een dag neemt een mysterieuze gast zijn intrek in de plaatselijke herberg. De vreemdeling draagt een lange jas en handschoenen, hoewel het zomer is. Verder is zijn gezicht geheel in verband gewikkeld. De man lijkt zich bezig te houden met allerlei geheimzinnige experimenten. Wanneer er vervolgens in het dorp vreemde dingen gebeuren neemt de onrust onder de bevolking toe.

Uiteindelijk komt de waarheid aan de licht. De vreemdeling blijkt een wetenschapper genaamd Griffin te zijn. Hij heeft een manier uitgevonden om zichzelf onzichtbaar te maken. Helaas blijkt het onmogelijk te zijn om deze procedure ongedaan te maken, waardoor Griffin langzaam waanzinnig is geworden.

Serie Algemeen

The Invisible Man is een Britse miniserie, gebaseerd op de gelijknamige sciencefictionroman uit 1897 van auteur H.G. Wells. Deze productie bestaat uit zes afleveringen, die in september en oktober 1984 werden uitgezonden door de BBC.

Overigens is dit niet de enige verfilming van het bekende boek. Wel is het één van de weinige versies die redelijk trouw blijft aan het originele verhaal.

In 2005 werd de complete serie in Groot-Brittannië op dvd uitgebracht. Tegenwoordig zijn een aantal afleveringen ook op YouTube te vinden.

Vergelijkbare serie: The Invisible Man (2000).

Links