The Invisible Man (2000-2002)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een Amerikaanse crimineel genaamd Darien Fawkes. Na zijn zoveelste veroordeling hangt hem een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd. Hij blijkt echter ook een broer te hebben, de briljante wetenschapper Kevin. In ruil voor gratie gaat Darien ermee akkoord om proefpersoon te worden voor een geheim experiment dat wordt gefinancierd door de regering.

Vervolgens krijgt Darien een kunstmatige klier in zijn hersenen geïmplanteerd. Deze klier produceert kwikzilver, dat een proces in gang zet waardoor hij onzichtbaar kan worden. De ingreep is echter riskant en blijkt ook ernstige bijwerkingen te hebben. Bovendien wordt Darien het doelwit van terroristen, die de techniek voor hun eigen duistere doeleinden willen gebruiken.

Noodgedwongen gaat Darien aan de slag als geheim agent voor een mysterieuze regeringsorganisatie, de Agency. Hij moet nu allerlei gevaarlijke opdrachten voor hen uitvoeren. In ruil daarvoor krijgt hij toegang tot een tegenmiddel dat de ergste bijwerkingen tegengaat. Behalve onzichtbaarheid ontwikkelt Darien ook nog andere handige krachten, zoals infraroodzicht.

Serie Algemeen

The Invisible Man is een Amerikaanse serie. Het verhaal was losjes geïnspireerd op de gelijknamige sciencefictionroman van auteur H.G. Wells, maar verder zijn er weinig overeenkomsten met het originele boek.

De première was in juni 2000 bij het Sci-Fi Channel. Ondanks respectabele kijkcijfers werd de serie uiteindelijk na twee seizoenen stopgezet. Oorzaak waren o.a. de hoge productiekosten. In totaal werden er 46 afleveringen gemaakt. De laatste aflevering werd in februari 2002 uitgezonden op de Amerikaanse televisie. In Nederland was de serie destijds te zien bij SBS6.

Vergelijkbare serie: The Invisible Man (1984).

Openingstitel

 

Links