The I-Land (2019)

Samenvatting

Tien mensen ontwaken op een schijnbaar idyllisch tropisch eiland. De groep lijdt aan collectief geheugenverlies: wie ze zijn of waar ze vandaan komen weten ze niet. Hoe ze op het eiland zijn terecht gekomen is ook onbekend. De groepsleden krijgen al snel te maken met allerlei spanningen en conflicten. Om te kunnen overleven moeten ze samenwerken, maar omdat ze elkaar amper kennen is het onderlinge wantrouwen groot.

Ondertussen is niets zoals het lijkt. Het hele eiland is in werkelijkheid namelijk een geavanceerde computersimulatie, uitgevoerd door een gevangenis in Texas. Wie sterft in de simulatie sterft ook in het echt. De hoofdpersonen zijn gevaarlijke criminelen en hun geheugen werd opzettelijk gewist. De gevangenis wil met dit experiment testen of de criminelen eventueel nog terug kunnen keren naar de samenleving. Niemand heeft echter in de gaten dat de gevangenisdirecteur een dubbele agenda heeft.

Serie Algemeen

The I-Land is een Amerikaanse Netflix miniserie. Het gaat om een productie van in totaal zeven afleveringen, die in september 2019 in première zijn gegaan. De opnames vonden plaats in de Dominicaanse Republiek. Doordat de serie zich grotendeels afspeelt op een geheimzinnig tropisch eiland kent het verhaal enige overeenkomsten met Lost.

Overigens werd The I-Land bijzonder slecht ontvangen door recensenten.

Links