It's About Time (1966-1967)

Samenvatting

Het verhaal gaat over twee Amerikaanse astronauten, Mac McKenzie en Hector Canfield. Met hun ruimtecapsule Scorpio blijken ze sneller dan het licht te kunnen vliegen. Dit heeft onvoorziene gevolgen: het duo reist per ongeluk terug in de tijd.

De astronauten komen hierdoor terecht in de prehistorie. Bovendien blijkt de capsule kapot te zijn. De mannen moeten nu zien te overleven in een uiterst primitieve omgeving. Mac en Hector krijgen o.a. te maken met gevaarlijke vulkanen en dinosaurussen. Ook sluiten ze vriendschap met een aantal holbewoners, die uiteraard gewoon Engels spreken. Het gaat om een familie: Shad, Gronk en hun twee kinderen.

Na enkele afleveringen werd duidelijk dat de kijkcijfers tegenvielen. De makers besloten daarom het verhaal radicaal om te gooien, in de hoop hiermee nieuwe kijkers te trekken. Dit had tot gevolg dat het uitgangspunt van de serie halverwege het seizoen werd omgedraaid.

Mac en Hector slagen er namelijk alsnog in om hun ruimtecapsule repareren. Ze keren hierna terug naar hun eigen tijd. De astronauten nemen echter ook hun vrienden uit de prehistorie mee naar de toekomst. Vanaf dat moment speelt het verhaal in Los Angeles.

Dit keer moeten Shad en Gronk en hun kinderen zich aanpassen aan een nieuwe omgeving, een grote stad waar alles vreemd is. Ondertussen proberen Mac en Hector hun superieur Generaal Morley ervan te overtuigen dat ze daadwerkelijk door de tijd zijn gereisd.

Serie Algemeen

It's About Time was een Amerikaanse comedy van de zender CBS.

De serie werd bedacht door de producent Sherwood Schwartz (die eerder ook had meegewerkt aan My Favorite Martian).

De première was in september 1966. Het succes van It's About Time bleek echter tegen te vallen. De kijkcijfers waren laag en de recensies slecht. Pogingen om het tij te keren mislukten. Uiteindelijk volgde na één seizoen van 26 afleveringen de stopzetting. De laatste aflevering werd in april 1967 uitgezonden.

De serie is nooit officieel op dvd uitgebracht. Wel zijn een aantal afleveringen op YouTube te vinden.

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)
    Tags:
  • tijdreizen
  • USA
  • comedy
  • 1960-1970