Invasion America (1998)

Samenvatting

Het verhaal begint op een buitenaardse planeet genaamd Tyrus. De natuurlijke voorraden zijn uitgeput en de planeet is daarom stervende. Er breekt een burgeroorlog uit wanneer de leiders van Tyrus het niet eens kunnen worden over de toekomst van hun volk. Moet men een vreedzaam contact aangaan met de aarde of moet men juist proberen om de aarde met geweld te veroveren?

Na een militaire coup zoeken een aantal aliens hun toevlucht op de aarde. Eén van hen is Cale Oosha, die door zijn broer werd onttroond als leider van Tyrus. Op de aarde neemt Cale een menselijke identiteit aan en na verloop van tijd trouwt hij zelfs met een menselijke vrouw. Samen krijgen ze een kind, David.

Wanneer de jonge David op een dag de waarheid ontdekt over zijn afkomst, is hij geschokt. Zo blijkt hij allerlei bijzondere krachten te hebben. Ook David raakt uiteindelijk betrokken bij de strijd om Tyrus en daarmee de strijd tegen zijn oom Dragit. Ondertussen wordt de dreiging van een buitenaardse invasie voor de mensheid steeds groter.

Serie Algemeen

Invasion America is een Amerikaanse animatieserie. Er werden 13 afleveringen gemaakt, die in juni en juli 1998 werden uitgezonden door zender The WB. De laatste aflevering heeft een open einde en het verhaal werd dus nooit afgerond.

Het verhaal werd overigens bedacht door Steven Spielberg en Harve Bennett (Time Trax). De animaties werden gemaakt door DreamWorks.

Link