Inhumans (2017)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een genetisch superras: de Inhumans. Van oorsprong zijn dit gewone mensen die lang geleden door buitenaardse experimenten muteerden en sindsdien superkrachten hebben verkregen. De Inhumans vormen een gesloten gemeenschap en wonen in een geheime stad op de maan, genaamd Attilan.

Na een militaire coup binnen de koninklijke familie ontstaat er echter een splitsing. Onder leiding van Black Bolt, de afgezette koning van de Inhumans, zoekt een klein groepje supermensen gedwongen hun toevlucht op de aarde. Vanuit Hawaii moet men nu proberen om terug te vechten en de eenheid te herstellen.

Ondertussen proberen de Inhumans zichzelf te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Serie Algemeen

Inhumans is een superheldenserie van de Amerikaanse zender ABC. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige Marvel Comics, waar de Inhumans in 1965 werden geïntroduceerd. Later verschenen de personages ook in Marvel animatieseries op televisie. Hun allereerste live-action optreden was in het jaar 2015, in de serie Agents of S.H.I.E.L.D.

Inhumans speelt zich af in hetzelfde fictieve universum als Agents of S.H.I.E.L.D. Desondanks moet deze tv-serie volgens de makers niet als spin-off worden gezien, maar als een geheel eigen verhaal over de koninklijke familie van de Inhumans.

Oorspronkelijk waren er plannen voor een Inhumans bioscoopfilm. Toen in 2016 duidelijk werd dat deze film er niet zou gaan komen werd besloten een tv-serie te maken. De première was vervolgens in september 2017. Al snel bleek de serie echter geen succes te zijn. De recensies waren niet erg positief en ook de kijkcijfers vielen tegen. Uiteindelijk werd Inhumans na slechts acht afleveringen weer stopgezet. De laatste aflevering werd in november 2017 uitgezonden.

Trailer

 

Links