Humans (2015-heden)

Status: Actuele serie
Land van oorsprong: Groot-Brittannië, USA
Zender: Channel 4
Verhaal gaat over: Alternatieve realiteiten, Robots & kunstmatige intelligenties
Dit is een: Remake

Brits-Amerikaanse remake van de Zweedse serie Äkta människor.

Samenvatting

Het verhaal speel zich dit keer af in Groot-Brittannië. Het verhaal gaat over de opkomst van geavanceerde androïden, de zogenaamde Synths, die qua uiterlijk amper van echte mensen te onderscheiden zijn.

Deze Synths worden steeds vaker ingezet als arbeider of prostituee. Rechten hebben ze bijna niet en ze zijn veel goedkoper dan menselijke arbeidskrachten. De samenleving begint hierdoor te veranderen, maar niet iedereen is hier blij mee.

Centraal staat een druk gezin met drie kinderen, dat een tweedehands Synth aanschaft als hulp in de huishouding. Al snel wordt duidelijk dat dit grote consequenties voor de familie zal hebben.

Serie Algemeen

In 2012 maakte het Britse productiebedrijf Kudos (Life on Mars, Outcasts) bekend de rechten te hebben aangekocht voor een Engelstalige versie van Äkta människor. Hierna werd het echter lange tijd stil rondom het project.

In het najaar van 2014 kwam er eindelijk meer nieuws over de remake, een project dat simpelweg Humans heet. De serie is coproductie tussen het Britse Channel 4 en de Amerikaanse zender AMC. Lars Lundström, de bedenker van de Zweedse serie, is bij de remake betrokken als producent.

Humans is in juni 2015 in première gegaan in Groot-Brittannië. In de VS wordt de serie met enkele weken vertraging uitgezonden. Inmiddels zijn er al twee seizoenen uitgezonden. Er is ook groen licht gegeven voor een derde seizoen, dat ergens in 2018 te zien zal zijn.

Trailer

Links

4 1 1 1 1 1 4.00 (1 stem)

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief