Humans (2015-2018)

Brits-Amerikaanse remake van de Zweedse serie Äkta människor.

Samenvatting

Het verhaal speel zich dit keer af in Groot-Brittannië. Het verhaal gaat over de opkomst van geavanceerde androïden, de zogenaamde Synths, die qua uiterlijk amper van echte mensen te onderscheiden zijn.

Deze Synths worden steeds vaker ingezet als arbeider of prostituee. Rechten hebben ze bijna niet en ze zijn veel goedkoper dan menselijke arbeidskrachten. De samenleving begint hierdoor te veranderen, maar niet iedereen is hier blij mee.

Centraal staat een druk gezin met drie kinderen, dat een tweedehands Synth aanschaft als hulp in de huishouding. Al snel wordt duidelijk dat dit grote consequenties voor de familie zal hebben.

Serie Algemeen

Humans is een Brits-Amerikaanse coproductie. Het gaat om een Engelstalige remake van de Zweedse serie Äkta människor. Lars Lundström, de bedenker van de Zweedse serie, was bij de remake betrokken als producent.

De opnames vonden in 2014 plaats in Groot-Brittannië. De première was vervolgens in juni 2015 bij het Britse Channel 4. (De serie werd met enkele weken vertraging ook uitgezonden op de Noord-Amerikaanse televisie.) De remake werd over het algemeen positief ontvangen, hoewel er qua verhaal wel behoorlijke verschillen zijn ten opzichte van het origineel.

Uiteindelijk werden er drie seizoenen gemaakt. In totaal telde Humans 24 afleveringen, waarvan de laatste in juli 2018 werd uitgezonden. Hierna volgde de stopzetting. Reden voor de stopzetting waren tegenvallende kijkcijfers. De laatste aflevering eindigt met een cliffhanger.

Trailer

Links