Humans (2015-2018)

Brits-Amerikaanse remake van de Zweedse serie Äkta människor.

Samenvatting

Het verhaal speel zich dit keer af in Groot-Brittannië. Het verhaal gaat over de opkomst van geavanceerde androïden, de zogenaamde Synths, die qua uiterlijk amper van echte mensen te onderscheiden zijn.

Deze Synths worden steeds vaker ingezet als arbeider of prostituee. Rechten hebben ze bijna niet en ze zijn veel goedkoper dan menselijke arbeidskrachten. De samenleving begint hierdoor te veranderen, maar niet iedereen is hier blij mee.

Centraal staat een druk gezin met drie kinderen, dat een tweedehands Synth aanschaft als hulp in de huishouding. Al snel wordt duidelijk dat dit grote consequenties voor de familie zal hebben.

Serie Algemeen

In 2012 maakte het Britse productiebedrijf Kudos (Life on Mars, Outcasts) bekend de rechten te hebben aangekocht voor een Engelstalige versie van Äkta människor. Hierna werd het echter lange tijd stil rondom het project.

In het najaar van 2014 kwam er eindelijk meer nieuws over de remake, een project dat simpelweg Humans heet. De serie was coproductie tussen het Britse Channel 4 en de Amerikaanse zender AMC. Lars Lundström, de bedenker van de Zweedse serie, was bij de remake betrokken als producent.

Humans ging in juni 2015 in première in Groot-Brittannië. In de VS werd de serie met enkele weken vertraging uitgezonden. Uiteindelijk werden er, ondanks de positieve recensies, slechts drie seizoenen gemaakt. In totaal telde Humans 24 afleveringen, waarvan de laatste in juli 2018 werd uitgezonden. Overigens eindigt de laatste aflevering met een cliffhanger.

In het voorjaar van 2019 werd bekend gemaakt dat er geen vervolg meer zal komen. Reden voor de stopzetting waren de tegenvallende kijkcijfers.

Trailer

Links

4 1 1 1 1 1 4.00 (1 stem)
    Tags:
  • robots
  • Groot-Brittannië
  • 2010-2020