Harsh Realm (1999-2000)

The ultimate mind game.

Samenvatting

Het Amerikaanse leger blijkt over een geavanceerd virtual reality spel te beschikken: Harsh Realm. Dit programma is een realistische simulatie van de echte wereld en wordt voor trainingsdoeleinden gebruikt. Er explodeert in Harsh Realm een nucleaire bom in New York, waardoor miljoenen mensen om het leven komen. De spelers moeten hierna zien te overleven in een post-apocalyptisch scenario.

Luitenant Tom Hobbes komt op een dag in de wereld van Harsh Realm terecht. Hij heeft van zijn superieuren één opdracht gekregen: hij moet Omar Santiago doden. In de echte wereld is Santiago een gepensioneerde veteraan, maar in Harsh Realm geldt hij als de belangrijkste speler. Hij heeft zichzelf uitgeroepen tot generaal en heerst als een dictator over een groot deel van het virtuele Amerika.

Hobbes komt vervolgens in het programma allerlei personages tegen. Dit zijn collega's uit de echte wereld, maar ook virtuele kopieën van familieleden en andere bekenden. Hobbes ontdekt al snel dat hij niet de eerste is die de opdracht heeft gekregen om Santiago te vermoorden. Velen blijken hem al voor te zijn gegaan, maar tot nu toe is het nog niemand gelukt om deze missie ook daadwerkelijk uit te voeren.

Verder blijkt Santiago in de echte wereld een terroristische aanslag te plannen. Zal het Hobbes lukken om zijn missie uit te voeren en de wereld te redden?

Serie Algemeen

Harsh Realm is een serie van de producent en schrijver Chris Carter (bekend van o.a. The X-Files en Millennium). Het verhaal werd losjes gebaseerd op de gelijknamige comicreeks van James D. Hudnall en Andrew Paquette, hoewel zij verder niet betrokken waren bij de tv-productie.

De serie ging in oktober 1999 in première op de Amerikaanse zender FOX. Helaas bleken de kijkcijfers al snel tegen te vallen. In totaal werden er negen afleveringen geproduceerd.

Na slechts drie afleveringen werd Harsh Realm echter al van de buis gehaald. De overige zes afleveringen werden pas in april en mei 2000 alsnog op tv uitgezonden, dit keer door FX Network. De laatste aflevering heeft een open einde.

Fans van Carters andere tv-series zullen een aantal bekende acteurs in Harsh Realm tegenkomen. De rol van Omar Santiago wordt gespeeld door Terry O'Quinn (Peter Watts in Millennium). Lance Henriksen (Frank Black in Millennium) speelt in de pilootaflevering een generaal die Hobbes rekruteert voor het spel. Ook de stem van Gillian Anderson (The X-Files) is in de pilot te horen.

In 2000 kwam het overigens nog tot een rechtszaak tussen Carter en Hudnall/Paquette. Op de aftiteling werd Chris Carter namelijk als de enige bedenker van de serie aangeduid. Hudnall en Paquette waren het hier uiteraard niet mee eens. De rechter gaf hen gelijk, waarna op de aftiteling vermeld moest worden dat de tv-serie eigenlijk gebaseerd was op hun comicreeks.

Dvd

De complete serie is sinds 2004 in Regio 2 (UK, Frankrijk) verkrijgbaar op dvd.

Link

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)