H+ The Digital Series (2012-2013)

Samenvatting

Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst. Voor veel mensen behoren de smartphone en laptop alweer tot het verleden. Een groot deel van de mensheid is namelijk overgestapt op H+. Dit is een in het lichaam geïmplanteerde chip die het menselijke brein 24 uur per dag rechtstreeks verbindt met het internet. Deze techniek werd bedacht door een biotechnisch bedrijf genaamd Hplus Nano Teoranta.

Op een dag worden de H+ gebruikers getroffen door een mysterieus virus. Een groot deel van de mensheid sterft binnen enkele seconden. Hierdoor verandert de hele wereld. De serie volgt een aantal overlevenden, waarvan sommigen veel meer van de zaak af blijken te weten.

Het verhaal speelt zich niet chronologisch af, maar springt steeds door de tijd. Sommige afleveringen spelen zich bijvoorbeeld jaren vóór het virus af, andere afleveringen jaren ná het virus. Gaandeweg wordt steeds meer duidelijk over de aanloop naar alle gebeurtenissen, wie er verantwoordelijk is voor het virus en waarom.

Serie Algemeen

H+: The Digital Series is een Amerkaanse webserie. Het verhaal werd in 2006 bedacht door John Cabrera, die het idee kreeg toen hij in een parkeergarage geen radio-ontvangst had en zich afgesloten voelde van de wereld. In eerste instantie werd geprobeerd om het verhaal als tv-serie te verkopen, maar uiteindelijk werd besloten er een webserie van te maken.

Het project werd groots aangepakt. De opnamen vonden in 2011 plaats in Chili. Verder had men een budget van ongeveer $2 miljoen dollar, gefinancierd door Warner Bros. X-Men regisseur Bryan Singer was één van de producenten.

De serie ging in 2012 in première op YouTube. Alle afleveringen kunnen hier gratis en legaal worden bekeken. De reeks bestaat in totaal uit 48 afleveringen, die ieder tussen de 4 en 8 minuten duren. H+ werd destijds erg positief ontvangen. De plannen voor een tweede seizoen, dat in 2013 werd aangekondigd, werden echter nooit gerealiseerd.

De cast bestaat o.a. uit Alexis Denisof (Buffy the Vampire Slayer, Angel), Caitriona Balfe (Outlander) en Sean Gunn (Gilmore Girls).

Vergelijkbare serie: The Feed (2019).

Trailer

Links