H+ The Digital Series (2012-2013)

Amerikaanse web serie geproduceerd door Bryan Singer (X-Men).

Samenvatting

Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst. Voor veel mensen behoren de smartphone en laptop inmiddels alweer tot het verleden. Een groot deel van de mensheid is namelijk overgestapt op H+.

H+ is een in het lichaam geïmplanteerde chip die het menselijke brein 24 uur per dag rechtstreeks verbindt met het internet. Deze techniek werd bedacht door een biotechnisch bedrijf genaamd Hplus Nano Teoranta.

Op een dag worden de H+ gebruikers getroffen door een mysterieus virus. Een groot deel van de mensheid sterft binnen enkele seconden. Hierdoor verandert de hele wereld. De serie volgt een aantal overlevenden, waarvan sommigen veel meer van de zaak af blijken te weten.

Het verhaal speelt zich niet chronologisch af, maar springt steeds door de tijd. Sommige afleveringen spelen zich bijvoorbeeld jaren vóór het virus af, andere afleveringen jaren ná het virus. Gaandeweg wordt steeds meer duidelijk over de aanloop naar alle gebeurtenissen, wie er verantwoordelijk is voor het virus en waarom.

Serie Algemeen

In 2006 kreeg acteur en scenarioschrijver John Cabrera (Gilmore Girls) het idee voor H+ toen hij op een dag in een parkeergarage geen radio-ontvangst had en zich afgesloten voelde van de wereld.

Samen met collega Cosimo De Tommaso schreef Cabrera vervolgens het script voor de serie. In eerste instantie werd geprobeerd om het verhaal als tv-serie te verkopen, maar uiteindelijk werd besloten een web serie te maken.

In tegenstelling tot veel andere web series is dit echter geen huis, tuin en keuken project met een beperkt budget, maar een professionele serie met een budget van $2 miljoen. Warner Bros. financierde het project, met X-Men regisseur Bryan Singer als één van de producenten. De opnamen vonden in 2011 plaats op 54 verschillende locaties in Chili.

De cast bestaat o.a. uit Alexis Denisof (Buffy the Vampire Slayer, Angel) en Sean Gunn (Gilmore Girls).

De serie ging in augustus 2012 in première op YouTube. Alle afleveringen kunnen daar gratis bekeken worden. De reeks bestaat uit 48 afleveringen, die ieder tussen de 4 en 8 minuten duren. H+ werd positief ontvangen en won ook enkele prijzen.

In januari 2013 werd aangekondigd dat er ook een tweede seizoen van de serie zou gaan komen. Deze plannen zijn echter nooit gerealiseerd.

Vergelijkbare serie: The Feed (2019).

Trailer

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)