The Feed (2019)

Samenvatting

Het verhaal speelt in de nabije toekomst. Centraal staat de Britse familie Hatfield. Lawrence Hatfield is de uitvinder van The Feed, een geavanceerd hersenimplantaat dat inmiddels door een groot deel van de wereldbevolking wordt gebruikt. Hiermee kunnen gebruikers gedachten, emoties en herinneringen in realtime met elkaar delen. Een nieuwe vorm van social media, die het familiebedrijf van de Hatfields tot één van de rijkste ter wereld heeft gemaakt.

Totdat het op een dag mis gaat. Het systeem wordt namelijk gehackt, waarna de gebruikers van The Feed ineens last krijgen van gewelddadige impulsen. Vervolgens wordt de familie Hatfield geconfronteerd met de gevolgen van hun eigen creatie.

Serie Algemeen

The Feed is een Britse serie, gebaseerd op de gelijknamige roman van Nick Clark Windo. De acteur werkte zelf ook aan de serie mee als producent.

De serie bestaat uit één seizoen van 10 afleveringen, die in september 2019 in première zijn gegaan bij de Britse betaalzender Virgin TV. De serie was een internationale coproductie met Amazon. In Noord-Amerika is The Feed hierdoor ook te bekijken via Amazon Prime Video. (In Nederland is de serie momenteel alleen te zien via Ziggo, maar niet via Amazon.)

Volgens Britse mediaberichten hadden de makers oorspronkelijk plannen voor in totaal drie of vier seizoenen, maar dit vervolg werd nooit gemaakt.

Vergelijkbare serie: H+ The Digital Series (2012).

Trailer

 

Link