The Fantastic Journey (1977)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een groep Amerikaanse wetenschappers. Tijdens een onderzoeksexpeditie in de Bermudadriehoek krijgen ze te maken met een mysterieuze storm. Vervolgens spoelen ze aan op een onbekend eiland.

Al snel blijkt het eiland te zijn onderverdeeld in verschillende tijden en dimensies, in de serie zones genoemd. Zo ontmoet de groep de vredelievende Varian uit de 23e eeuw, maar ook gevaarlijke kapers uit de 16e eeuw en zelfs aliens en androïden. Allen zijn door een geheimzinnig ruimtetijd fenomeen op het eiland terechtgekomen en zitten hier vast.

Vervolgens besluit de groep om alle zones op het eiland te verkennen, in de hoop terug te kunnen keren naar hun eigen tijd. Via portalen kan men van de ene naar de andere tijdzone reizen. Tijdens hun reis beleeft de groep allerlei spannende avonturen.

Serie Algemeen

The Fantastic Journey is een Amerikaanse serie. De eerste aflevering ging in februari 1977 in première bij de zender NBC. Het succes van het programma viel echter tegen. Uiteindelijk werden er slechts tien afleveringen gemaakt, hierna volgde de stopzetting. Tegenwoordig zijn de afleveringen terug te vinden op YouTube.

De cast bestaat o.a. uit acteur Roddy McDowall (Planet of the Apes).

Links