Flash Gordon (2007-2008)

Samenvatting

Het verhaal gaat over Steven Gordon.  Zijn bijnaam is Flash, omdat hij al zijn hele leven een fanatieke hardloper is. Hij was nog maar een kind toen zijn vader bij een ongeluk om het leven kwam. Tenminste, dat denkt Flash.

In werkelijkheid werkte Professor Gordon destijds aan een geheim experiment. Hij opende een soort tijd/ruimte portaal (een “Rift”) dat naar een alternatieve dimensie leidde. De Professor werd echter opgeslokt door deze Rift. Hierna werd nooit meer iets van hem vernomen. Zijn familie kreeg te horen dat hij was overleden bij een brand.

In het heden verschijnt er opnieuw een Rift. Wetenschappers van de planeet Mongo gebruiken de portalen om een sonde en een gevaarlijke robot naar de aarde te sturen. Flash komt de zaak op het spoor en maakt kennis met de voormalige assistent van zijn vader, de excentrieke Dr. Hans Zarkov. Flash ontdekt hierdoor de waarheid over wat er lang geleden is gebeurd.

Flash hoopt nu dat zijn vader misschien nog leeft en wil hem gaan zoeken. Samen met zijn ex-vriendin Dale (een verslaggeefster voor de lokale omroep) gaat Flash zelf door een Rift. Ze komen daarna terecht op de planeet Mongo, waar alles anders blijkt te zijn. De bewoners van Mongo worden onderdrukt door de brute dictator Ming. Flash komt al snel in conflict met Ming.

Serie Algemeen

Flash Gordon is een Amerikaans-Canadese coproductie van het SciFi Channel. Het verhaal was losjes gebaseerd op de gelijknamige populaire strip, die in 1934 voor het eerst werd gepubliceerd. Sindsdien zijn er meerdere films en (animatie)series over de stripheld gemaakt.

In 2007 durfde SciFi het aan om een nieuwe tv-serie te maken. Er waren dit keer echter een aantal verschillen ten opzichte van de eerdere verfilmingen. Zo reizen de personages niet meer rond in een ruimteraket, maar ze gaan door een soort portaal. De personages kunnen hierdoor eenvoudig heen en weer reizen tussen de aarde en de planeet Mongo.

De première was in augustus 2007. Helaas bleek de serie geen succes te zijn. De recensies waren ronduit negatief en ook de kijkcijfers vielen tegen. Uiteindelijk werd de serie na één seizoen van 21 afleveringen weer stopgezet. De laatste aflevering werd in februari 2008 uitgezonden.

De reeks is alleen in Regio 1 (Noord-Amerika) op dvd uitgebracht.

Links