Flash Gordon (2007-2008)

Samenvatting

Het verhaal gaat over de 25-jarige Steven Gordon.  Zijn bijnaam is Flash Gordon, omdat hij zijn hele leven al een fanatieke hardloper is. Hij was nog maar een kind toen zijn vader bij een ongeluk om het leven kwam. Tenminste, dat denkt Flash.

In werkelijkheid werkte Professor Lawrence Gordon destijds aan een geheim experiment. Hij opende een soort tijd/ruimte portaal (een zogenaamde “Rift”) die naar een alternatieve dimensie leidde. De Professor werd plotseling echter opgeslokt door deze Rift. Hierna werd nooit meer iets van hem vernomen. Zijn familie kreeg daarom te horen dat hij was overleden bij een brand.

In het heden verschijnt er opnieuw een Rift. Wetenschappers van de planeet Mongo gebruiken de portalen om een sonde en een gevaarlijke robot naar de aarde te sturen. Flash komt de zaak per toeval op het spoor en maakt kennis met de voormalige assistent van zijn vader, de excentrieke Dr. Hans Zarkov. Flash ontdekt hierdoor de waarheid over wat er lang geleden is gebeurd.

Flash hoopt nu dat zijn vader misschien nog leeft en wil hem gaan zoeken. Samen met zijn ex-vriendin Dale (een verslaggeefster voor de lokale omroep) gaat Flash daarom zelf door een Rift. Ze komen daarna terecht op de planeet Mongo, waar alles anders blijkt te zijn.

De bewoners van Mongo worden onderdrukt door de brute dictator Ming. Flash komt al snel in conflict met Ming.

Serie Algemeen

Flash Gordon was een Amerikaans-Canadese serie, die werd uitgezonden door het SciFi Channel.

Het verhaal was losjes gebaseerd op de gelijknamige populaire strip, die in de VS voor het eerst in 1934 werd gepubliceerd. Eind jaren ’30 kwamen al de eerste Flash Gordon bioscoopfilms uit, in de jaren ’50 volgde ook de eerste tv-serie. Sindsdien zijn er nog talloze andere films en (animatie)series over de stripheld gemaakt.

In 2007 durfde SciFi Channel het aan om een nieuwe tv-serie te maken. Er waren dit keer echter een aantal grote verschillen ten opzichte van de eerdere verhalen. Zo reizen de personages niet meer rond in een ruimteraket, maar gaan ze door een soort tijd/ruimte portaal. De personages kunnen hierdoor eenvoudig heen en weer reizen tussen de aarde en de planeet Mongo.

De eerste aflevering ging in augustus 2007 in première. Helaas bleek de serie geen succes te zijn. De recensies waren ronduit negatief. Niet alleen de scripts, maar ook het acteerwerk van de cast werden afgekraakt.

Uiteindelijk werd de serie na een seizoen van 21 afleveringen door SciFi stopgezet. Oorzaak waren tegenvallende kijkcijfers. De laatste aflevering werd in februari 2008 uitgezonden.

Overigens verschijnen er sinds 2010 in de Amerikaanse media regelmatig berichten over een mogelijke reboot van het Flash Gordon universum, in de vorm van een 3D film. De laatste geruchten stammen uit 2016, hoewel concrete plannen nog lijken te ontbreken.

Dvd

De reeks werd alleen in Regio 1 (Noord-Amerika) op dvd uitgebracht.

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)