Dirk Gently's Holistic Detective Agency (2016-2017)

Gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Douglas Adams.

Samenvatting

Het verhaal begint met Todd Brotzman, die als piccolo in een hotel werkt. Nadat een rijke hotelgast op brute wijze wordt vermoord, maakt Todd kennis met Dirk Gently. De excentrieke Dirk blijkt een zogenaamde holistische privédetective te zijn, die gelooft dat alles in het universum met elkaar verbonden is. Met enige tegenzin wordt Todd de assistent van Dirk. Samen gaan ze op onderzoek uit.

Na verloop van tijd komen ze een bijzondere machine op het spoor, waarmee men o.a. van lichaam kan wisselen en zelfs kan tijdreizen. Een mysterieuze sekte, genaamd Men of the Machine, gebruikt de machine om macht en rijkdom te vergaren. Dit verhaal vormt de rode draad van seizoen één.

Ondertussen krijgen Dirk en Todd te maken met allerlei andere vreemde zaken en situaties, die in eerste instantie onbelangrijk lijken, maar uiteindelijk allemaal met elkaar verbonden zijn. Verder blijkt het leven van Dirk gevaar te lopen: verschillende mensen willen hem doden of gevangen nemen. Waarom?

Serie Algemeen

Dirk Gently's Holistic Detective Agency is een Amerikaanse luchtige tv-serie. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van de Britse auteur Douglas Adams (Hitchhiker's Guide to the Galaxy). Het programma was een coproductie tussen BBC America en Netflix. De opnames vonden plaats in Canada.

Het eerste seizoen ging in oktober 2016 in première. De serie was slechts losjes gebaseerd op de oorspronkelijke boeken, hoewel de humor net zo absurd is. Het verhaal speelt dit keer in de VS en de meeste personages zijn Amerikaans. Alleen Dirk wordt gespeeld door een Britse acteur. Elijah Wood (Lord of the Rings) speelt Todd. Uiteindelijk werden er twee seizoenen gemaakt, in totaal 18 afleveringen. Wegens tegenvallend succes volgde hierna de stopzetting. De laatste aflevering werd in december 2017 uitgezonden.

Overigens maakte de BBC in 2010 ook al een Dirk Gently tv-serie. Hiervan werden slechts vier afleveringen gemaakt.

Trailer

 

Links