Defiance (2013-2015)

New Earth. New Rules.

Samenvatting

Een groep aliens gaat op zoek naar een nieuwe thuisplaneet wanneer hun eigen sterrensysteem wordt vernietigd. Ze arriveren na een lange reis bij de aarde, maar komen helaas tot de ontdekking dat ze hier niet welkom zijn. Zes jaar lang wordt er met de aarde onderhandeld over asiel, uiteindelijk zonder resultaat.

Wanneer de onderhandelingen stuklopen, breekt er een bloederige oorlog uit tussen de Votans en de mensheid. Wrakstukken van vernietigde Votan ruimteschepen, met terra vorming technologie aan boord, storten neer op de aarde. Dit heeft grote gevolgen voor onze planeet: het klimaat van de aarde verandert radicaal in een buitenaards landschap.

Na een jarenlange strijd wordt er een wapenstilstand afgekondigd. Zowel de mensen alsook de aliens hebben tijdens de oorlog zware verliezen geleden. Nu moet men proberen om samen te overleven in uiterst moeilijke omstandigheden om de aarde weer op te bouwen. 

De serie speelt zich af in 2046. We volgen de avonturen van Joshua Nolan, een veteraan die na het einde van de oorlog terugkeert naar zijn geboorteplaats St. Louis. Dit blijkt inmiddels een soort vluchtelingenkamp genaamd Defiance te zijn geworden. Nolan wordt de nieuwe Chief Lawkeeper (Sheriff) en heeft de taak om in de stad de vrede te bewaren. Nolan heeft ook een buitenaardse geadopteerde dochter, Irisa.

Serie & Game

Defiance is een serie van de Amerikaanse zender Syfy. Het verhaal werd bedacht door Rockne S. O'Bannon (Farscape). Het project werd al in juni 2011 aangekondigd, maar kende een lange aanlooptijd. Parallel aan de tv-serie werd er namelijk ook een gelijknamige MMO video game ontwikkeld, gebaseerd op het verhaal uit de serie.

De tv-serie ging in april 2013 in première op de Amerikaanse tv. Tegelijkertijd startte ook de verkoop van het videospel. Het spel (voor 18 jaar en ouder) is te spelen op PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

De productie en ontwikkeling van het spel zouden volgens mediaberichten meer dan 70 miljoen dollar hebben gekost. In 2014 liet de baas van Syfy echter in een interview doorschemeren dat de populariteit van het spel enigszins tegenviel. In eerste instantie moesten spelers betalen voor het spel, maar in 2014 werd het spel ineens free-to-play.

Uiteindelijk telde de tv versie van Defiance drie seizoenen. Er werden in totaal 38 afleveringen gemaakt, waarvan de laatste in augustus 2015 werd uitgezonden. Hierna volgde de stopzetting. Reden waren de kijkcijfers, die niet meer aan de verwachting van Syfy voldeden. (Tijdens het eerste seizoen trok de serie gemiddeld nog zo'n twee miljoen kijkers, twee jaar later waren deze aantallen gehalveerd.)

Hoewel de tv-serie dus ten einde is gekomen, hebben de producenten van het spel laten weten dat zij voorlopig nog door zullen gaan. 

Dvd

De complete serie is met Nederlandse ondertitels verkrijgbaar op dvd. (In de UK is de reeks ook op Blu-ray uitgebracht.)

Links

4 1 1 1 1 1 4.00 (2 stemmen)
    Tags:
  • Syfy
  • post-apocalyptisch
  • USA
  • 2010-2020
  • aliens