Defiance (2013-2015)

Samenvatting

Op een dag arriveert een groep buitenaardse vluchtelingen bij de aarde. Deze Votans zijn op zoek naar een nieuwe planeet nadat hun eigen sterrenstelsel werd vernietigd. Helaas blijken ze op de aarde niet welkom zijn. Vervolgens breekt er een bloederig conflict uit tussen de aliens en de mensheid. Wrakstukken van vernietigde ruimteschepen, met terravorming technologie aan boord, storten ongecontroleerd neer op de aarde. Dit heeft grote gevolgen voor onze planeet: het klimaat van de aarde verandert radicaal in een buitenaards landschap.

Na een jarenlange strijd wordt er een wapenstilstand afgekondigd. Zowel de mensen alsook de Votans hebben tijdens de oorlog zware verliezen geleden. Nu moet men proberen om samen te overleven in uiterst moeilijke omstandigheden. 

De serie speelt in het jaar 2046. We volgen de avonturen van Joshua Nolan, een veteraan die na het einde van de oorlog terugkeert naar zijn geboorteplaats St. Louis. Dit blijkt een soort vluchtelingenkamp genaamd Defiance te zijn geworden. Nolan wordt de nieuwe Chief Lawkeeper (Sheriff) en heeft de taak om in de stad de vrede te bewaren. Nolan heeft ook een buitenaardse geadopteerde dochter, Irisa.

Serie Algemeen

Defiance is een Amerikaanse Syfy productie. Het verhaal werd bedacht door Rockne S. O'Bannon (Farscape). De serie ging in april 2013 in première. Parallel hieraan werd ook een gelijknamig MMO videospel uitgebracht, gebaseerd op het verhaal uit de serie. De productie en ontwikkeling van het spel zouden volgens Amerikaanse mediaberichten meer dan 70 miljoen dollar hebben gekost.

Uiteindelijk telde de tv-serie drie seizoenen, hierna volgde de stopzetting. Reden waren de kijkcijfers, die na verloop van tijd steeds verder inzakten. Er werden in totaal 38 afleveringen gemaakt, waarvan de laatste in augustus 2015 werd uitgezonden. Het videospel kwam in 2021 definitief ten einde.

Dvd

De complete serie is met Nederlandse ondertitels verkrijgbaar op dvd. (In de UK is de reeks ook op Blu-ray uitgebracht.)

Links