Dark Armada (2006-2016)

Nederlandse Star Trek fanserie.

Samenvatting

Het verhaal volgt de avonturen van de U.S.S. Batavia. Haar bemanning staat onder het commando van Captain Alexander Richardson. Samen met een aantal andere Starfleet schepen heeft de Batavia de opdracht om een verre uithoek van het universum te patrouilleren. Dit gebied staat bekend als de Dark Hinterlands.

Hier blijken regelmatig conflicten plaats te vinden tussen kolonisten van de Federatie en de oorspronkelijke bewoners van deze regio. Richardson en zijn collega’s hebben de taak om de orde te bewaren. Uiteraard krijgt de bemanning steeds weer te maken met allerlei problemen.

Serie Algemeen

Wereldwijd zijn er de afgelopen decennia tientallen Star Trek fan projecten gerealiseerd. Slechts één daarvan is van Nederlandse bodem: Dark Armada. Dit project begon in 2005, na het einde van Star Trek: Enterprise.

In 2006 werd er eerst een proef aflevering gemaakt, genaamd These Are The Voyages, waarin de technische mogelijkheden werden uitgeprobeerd. De reeks werd namelijk opgenomen met behulp van een green screen. De decors, ruimte scènes en special effects werden later toegevoegd per computer.

De eerste echte aflevering volgde in 2009. Overigens is de voertaal in de serie Engels, zodat ook de fans in het buitenland het verhaal kunnen volgen. Er zijn in totaal acht afleveringen gemaakt, die gratis online bekeken kunnen worden. De laatste aflevering, Out of Time, werd eind 2016 online gezet. Hierin wordt het verhaal van Dark Armada afgerond.

In 2016 werd echter ook bekend gemaakt dat het project in de toekomst een doorstart gaat maken onder een nieuwe naam: Star Trek Batavia. Hiermee willen de makers nieuwe avonturen gaan vertellen. Kortom: to be continued!

Links