Dark (2017-2020)

Samenvatting

Het verhaal speelt zich af in het fictieve Duitse plaatsje Winden, waar allerlei mysterieuze dingen gebeuren. In de loop der jaren zijn hier namelijk meerdere kinderen spoorloos verdwenen.

In de buurt van het dorp ligt een oude kerncentrale, waaronder een verborgen grottenstelsel blijkt te liggen. Al snel wordt duidelijk dat men middels een wormgat in de grot door de tijd kan reizen. Een van de jongens uit het dorp komt op deze wijze per ongeluk terecht in het verleden. De grote vraag is natuurlijk hoe dit fenomeen precies is ontstaan. Vervolgens komen er steeds meer duistere geheimen aan het licht.

Centraal staan vier families: de gezinnen Kahnwald, Nielsen, Doppler en Tiedemann. Hun levens zijn op bijzondere wijze met elkaar verbonden in het heden, verleden én de toekomst. De serie volgt de families in verschillende tijdlijnen.

Serie Algemeen

Dark is een Duitse scifi thriller. Het gaat om de eerste Netflix serie die in Duitsland werd geproduceerd. De première vond plaats in december 2017. Uiteindelijk werden er drie seizoenen gemaakt, in totaal 26 afleveringen. In het laatste seizoen, dat in juni 2020 uitkwam, worden alle verhaallijnen tot een goed einde gebracht.

Overigens werd de reeks door veel recensenten vergeleken met Stranger Things en Twin Peaks, die een gelijksoortige mysterieuze sfeer hebben.

Trailer

Links