Cowboy Bebop (2021)

Live-action remake van Cowboy Bebop (1998-1999).

Samenvatting

In het jaar 2071 heeft de mensheid het zonnestelsel gekoloniseerd. Criminaliteit is een enorm probleem. De politie heeft de jacht op criminelen daarom grotendeels uitbesteed aan premièrejagers, de zogenaamde cowboys.

Tegen deze achtergrond volgen we de bemanning van het ruimteschip Bebop, bestaande uit de cowboys Spike Spiegel en zijn partner Jet Black. Ze hebben totaal verschillende persoonlijkheden, maar desondanks vormen ze een goed team. Spike heeft zelf een crimineel verleden, terwijl Jet vroeger bij de politie werkte.

Na verloop van tijd wordt de bemanning uitgebreid met Ein (een intelligente hond) en Faye Valentine (een collega premièrejager met geheugenverlies). Samen reist het gezelschap door het zonnestelsel, op zoek naar werk. Overigens met wisselend succes, want de bemanning kan slechts met moeite het hoofd boven water houden. Bovendien worden de personages steeds weer geconfronteerd met allerlei onverwerkte problemen uit hun verleden. 

Serie Algemeen

Cowboy Bebop is een Amerikaanse Netflix serie. Het gaat om een live-action remake van de Japanse animatieserie Cowboy Bebop (1998-1999). Oorspronkelijk had de première al in 2020 moeten plaatsvinden, maar dit werd uitgesteld nadat hoofdrolspeler John Cho tijdens de opnames ernstig geblesseerd raakte. Ook zorgde het coronavirus voor vertraging.

Uiteindelijk ging de serie in november 2021 in première. In totaal werd slechts één seizoen van 10 afleveringen gemaakt. Hierna volgde wegens tegenvallend succes de stopzetting. In december 2021 liet Netfix weten dat er geen vervolg meer zal komen. 

De opnames vonden overigens plaats in Nieuw-Zeeland.

Trailer

 

Links