Cowboy Bebop (2021)

Live-action remake van Cowboy Bebop (1998-1999).

Samenvatting

In de toekomst heeft de mensheid het zonnestelsel gekoloniseerd. Criminaliteit is een enorm probleem. De politie heeft de jacht op criminelen daarom grotendeels uitbesteed aan premièrejagers, de zogenaamde cowboys.

Tegen deze achtergrond volgen we de bemanning van het ruimteschip Bebop, bestaande uit de cowboys Spike Spiegel en zijn partner Jet Black. Ze hebben totaal verschillende persoonlijkheden, maar desondanks vormen ze een goed team. Spike heeft zelf een crimineel verleden, terwijl Jet vroeger bij de politie werkte.

Na verloop van tijd wordt de bemanning uitgebreid met Ein (een intelligente hond), Ed (een hackermeisje) en Faye Valentine (die lijdt aan geheugenverlies). Samen reist het gezelschap door het zonnestelsel, op zoek naar werk. Overigens met wisselend succes, want de bemanning kan slechts met moeite het hoofd boven water houden. Bovendien worden de personages steeds weer geconfronteerd met allerlei onverwerkte problemen uit hun verleden. 

Serie Algemeen

Cowboy Bebop is een Amerikaanse Netflix serie. Het gaat om een live-action remake van de animatieserie Cowboy Bebop (1998-1999). De serie had oorspronkelijk al in 2020 in première moeten gaan, maar dit werd uitgesteld nadat hoofdrolspeler John Cho tijdens de opnames ernstig geblesseerd raakte. Ook zorgde het coronavirus voor vertraging. De nieuwe premièredatum is in november 2021.

Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen. De opnames vonden plaats in Nieuw-Zeeland.

Trailer

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)