Clone (2008)

"In 1991 the British government began a secret experiment to create the first human clone. Intended to be a prototype super-soldier, that experiment went horribly wrong. Now he and his creator are on the run, trying to find the keys to the clone's superhuman abilities before the government finds them and kills them..."

Samenvatting

De wetenschapper Dr. Victor Blenkinsop heeft grote plannen: hij wil de eerste menselijke kloon ter wereld creëren. Victor wil namelijk beroemd worden en heeft er alles voor over om dit doel te bereiken. Helaas loopt het één en ander niet zoals gepland. Het is de bedoeling dat de kloon een elite supersoldaat voor de Britse regering gaat worden, maar het uiteindelijke resultaat lijkt daar in de verste verte niet op.

De kloon, die de naam Albert krijgt, blijkt een vredelievend en onschuldig schepsel te zijn. Of het nu om chocolade of dansen gaat, alles is nieuw voor hem. De sullige Albert beleeft er plezier aan om alle nieuwe ervaringen met veel enthousiasme te ondergaan. Iemand zomaar doden zal nooit bij hem opkomen.

Voor Victor is dit natuurlijk een grote ramp, maar ook de Britse geheime dienst is hier totaal niet blij mee. Colonel Black, hoofd van MI7, geeft het bevel om de in zijn ogen mislukte kloon te doden. Victor wil zijn fouten echter rechtzetten en slaat samen met Albert op de vlucht. De wetenschapper hoopt dat hij Albert alsnog in een supersoldaat kan veranderen door diens geheugen te ‘repareren’ en zo Alberts verborgen voorgeprogrammeerde vaardigheden te activeren.

Terwijl de gewetenloze Colonel Black hen blijft achtervolgen, komen Victor en Albert terecht in een klein plattelandsdorpje. Daar komt Victor een geniale vrouw tegen, Rose Bourne, die de oplossing voor zijn probleem kan zijn. Als dat maar goed gaat …

Serie Algemeen

Clone is een Britse SF-comedy, waarvan de eerste aflevering op 17 november 2008 werd uitgezonden door de BBC. De kritieken waren overigens niet bepaald positief en ook de kijkcijfers vielen tegen. De serie bestaat uit één seizoen van zes afleveringen, die ieder 30 minuten duren. De laatste aflevering werd op 22 december 2008 uitgezonden.

De serie werd bedacht en geproduceerd door de Amerikaan Adam Chase (produceerde eerder de comedy Friends) en Ash Atalla (produceerde eerder de Britse versie van The Office).

Chase besloot zijn verhaal niet aan een Amerikaanse, maar aan een Britse zender te verkopen, omdat men in Groot-Brittannië meer creatieve vrijheid zou hebben dan in de V.S. Daar tegenover stond echter ook weer dat hij in Groot-Brittannië een kleiner budget kreeg. Clone kostte ongeveer £250,000 per aflevering.

De hoofdrol wordt gespeeld door Jonathan Pryce (Victor), die o.a. te zien was in de Pirates Of The Caribbean films. Een ander bekend gezicht in de cast is Mark Gatiss (Colonel Black), die o.a. meespeelde in Doctor Who en Sherlock.

dvd

De serie is nooit op dvd uitgegeven.

Links

3 1 1 1 1 1 3.00 (1 stem)