Clone (2008)

Samenvatting

De ambitieuze wetenschapper Dr. Victor Blenkinsop heeft de eerste menselijke kloon ter wereld gecreëerd. Het is de bedoeling dat deze kloon een supersoldaat voor de Britse regering gaat worden. Helaas loopt alles anders. De kloon, die de naam Albert krijgt, blijkt namelijk een vredelievend en onschuldig schepsel te zijn. Of het nu om chocolade of dansen gaat, alles is nieuw voor hem. De sullige Albert beleeft er plezier aan om nieuwe ervaringen met veel enthousiasme te ondergaan. Iemand zomaar doden zal nooit bij hem opkomen.

Voor Victor is dit natuurlijk een ramp, maar ook de Britse geheime dienst is hier niet blij mee. De keiharde Colonel Black, hoofd van MI7, geeft het bevel om de 'mislukte' kloon te doden. Victor wil zijn fouten echter rechtzetten en slaat samen met Albert op de vlucht. De wetenschapper hoopt dat hij Albert alsnog in een supersoldaat kan veranderen door diens geheugen te repareren en zo Alberts verborgen voorgeprogrammeerde vaardigheden te activeren.

Terwijl de gewetenloze Colonel Black hen blijft achtervolgen, komen Victor en Albert terecht in een klein plattelandsdorpje. Daar komt Victor een geniale vrouw tegen, Rose Bourne, die misschien de oplossing voor zijn probleem kan zijn.

Serie Algemeen

Clone is een Britse comedy. De eerste aflevering ging in november 2008 in première bij de BBC. Uiteindelijk werden er slechts zes afleveringen gemaakt. Hierna volgde wegens tegenvallend succes de stopzetting. De laatste aflevering, die eindigt met een cliffhanger, werd in december 2008 uitgezonden.

De serie werd overigens bedacht door de Amerikaan Adam Chase (Friends). Chase besloot zijn verhaal niet aan een Amerikaanse, maar aan een Britse tv-zender te verkopen, omdat men in Groot-Brittannië meer creatieve vrijheid zou hebben. Daar tegenover stond echter dat hij van de BBC een kleiner budget kreeg.

De hoofdrol wordt gespeeld door Jonathan Pryce (Victor), die o.a. te zien was in Pirates Of The Caribbean. Een ander bekend gezicht in de cast is Mark Gatiss (Colonel Black), die o.a. meespeelde in Doctor Who en Sherlock.

Links