Children of the Dog Star (1984)

Samenvatting

Het verhaal gaat over het 12-jarige meisje Gretchen. Tijdens de zomervakantie logeert ze op de boerderij van haar oom en tante. Het dak van deze boerderij heeft een nogal vreemde windvaan. Na enige tijd raakt Gretchen bevriend met Ronny en Bevis, twee jongens uit het nabijgelegen dorp.

In de buurt ligt ook een geheimzinnig moeras, waar volgens een Maori legende een vloek op rust. De kinderen ontdekken hier de restanten van een oude buitenaardse ruimtesonde genaamd Kolob, afkomstig van de ster Sirius.

Gretchen, Ronny en Bevis besluiten de sonde te repareren, waarna er allerlei mysterieuze dingen gebeuren. Kolob werd lang geleden met goede bedoelingen naar de aarde gestuurd, maar de sonde blijkt nu een groot gevaar te vormen.

Serie Algemeen

Children of the Dog Star is een van oorsprong Nieuw-Zeelandse jeugdserie. Het verhaal werd bedacht door Ken Catran (Under the Mountain). Er werden in totaal zes afleveringen gemaakt, die in het voorjaar van 1984 werden uitgezonden. Later was het programma ook in Europa te zien. In Vlaanderen werd de serie uitgezonden onder de naam Kinderen van de hondsster; in Nederland als Het Kolob-mysterie.

In 2009 werden alle afleveringen in Nieuw-Zeeland op dvd uitgebracht. De serie is tegenwoordig ook op YouTube terug te vinden.

Link