Charlie Jade (2005)

Samenvatting

De serie gaat uit van het basisprincipe dat er meerdere parallelle universums bestaan:

  1. Het Alphaverse is een dystopische wereld die wordt beheerst door multinationals. De grootste en gevaarlijkste hiervan is een mysterieus bedrijf genaamd Vexcor. De bevolking leeft in een klassenmaatschappij.
  2. Het Betaverse is onze eigen, huidige realiteit.
  3. Het Gammaverse is een utopische wereld waarin men op een verantwoorde manier omgaat met de aarde.

Daarnaast bestaan er nog een aantal onbekende realiteiten, bijvoorbeeld één waar men nog in primitieve hutten woont. Ieder universum heeft een andere uitstraling: het Alphaverse is voornamelijk groen, het Betaverse is blauw, het Gammaverse is rood en warm, etc.

Centraal staat de privédetective Charlie Jade afkomstig uit het Alphaverse. Hij is op zoek naar een moordverdachte genaamd 01 Boxer. Het spoor leidt naar het bedrijf Vexcor, een grote multinational. Vexcor blijkt in het geheim een wormhole te willen openen naar het Gammaverse om daar schoon water te winnen.

Twee terroristen uit het Gammaverse willen dit voorkomen en plaatsen een bom. Door de enorme explosie ontstaat er vervolgens een kettingreactie in alle universums. Charlie komt door de explosie terecht in het voor hem onbekende Betaverse (onze realiteit). Een terugkeer naar huis blijkt onmogelijk te zijn. Charlie besluit hierna op zoek te gaan naar de duistere waarheid over Vexcor. Al snel blijkt iedereen in het Betaverse gevaar te lopen.

Serie Algemeen

Charlie Jade is een Canadees-Zuid-Afrikaanse coproductie. De opnames vonden plaats in en rond Kaapstad, maar de serie werd oorspronkelijk uitgezonden door de Canadese zender Space. (In de VS was het programma later nog te zien bij Syfy.)

De eerste aflevering ging in april 2005 in première. Uiteindelijk werden er in totaal 21 afleveringen gemaakt. Hierna volgde wegens tegenvallend succes de stopzetting. De laatste aflevering, die eindigt met een cliffhanger, werd in augustus 2005 uitgezonden.

Dvd

De complete serie is in Groot-Brittannië op dvd uitgebracht.

Links