Charlie Jade (2005)

Samenvatting

De serie gaat uit van het basisprincipe dat er meerdere parallelle universums bestaan:

1) Alphaverse. Een dystopische wereld die wordt beheerst door multinationals. De grootste en gevaarlijkste hiervan is een mysterieus bedrijf genaamd Vexcor. De bevolking leeft in een klassenmaatschappij.
2) Betaverse. Onze eigen, huidige realiteit.
3) Gammaverse. Een utopische wereld waarin men op een verantwoorde manier omgaat met de aarde.

Daarnaast bestaan er nog een aantal onbekende realiteiten, bijvoorbeeld één waar men nog in primitieve hutten woont. Ieder universum heeft ook een andere uitstraling: het Alphaverse is voornamelijk groen, het Betaverse is blauw, het Gammaverse is rood en warm, etc.

Centraal in het verhaal staat de privédetective Charlie Jade, afkomstig uit het Alphaverse. Hij is op zoek naar een moordverdachte genaamd 01 Boxer. Het spoor leidt hem naar het bedrijf Vexcor, een grote multinational. Vexcor blijkt in het geheim een wormhole te willen openen naar het Gammaverse om daar schoon water te winnen.

Twee terroristen uit het Gammaverse willen dit voorkomen en plaatsen een bom. Door de enorme explosie ontstaat er vervolgens een kettingreactie in alle universums. Charlie komt door de explosie terecht in het voor hem onbekende Betaverse (onze realiteit). Een terugkeer naar huis blijkt onmogelijk te zijn.

Charlie besluit hierna op zoek te gaan naar de waarheid over Vexcor. Met welke duistere zaken houdt het bedrijf zich nog meer bezig? Al snel blijkt iedereen in het Betaverse gevaar te lopen...

Serie Algemeen

Charlie Jade was een Canadese/Zuid-Afrikaanse coproductie. De serie werd in 2004 op locatie gefilmd in en rond Kaapstad. De afleveringen waren vervolgens te zien bij de Canadese zender Space. De eerste aflevering werd in april 2005 uitgezonden, de laatste in augustus 2005. (In de VS werd de serie later ook nog uitgezonden door Syfy.)

In totaal telde Charlie Jade 20 afleveringen, plus 1 ‘recap’ aflevering waarin het hele verhaal nog eens werd uitgelegd aan de kijkers. Deze extra aflevering werd gemaakt nadat de zender oordeelde dat het verhaal moeilijk te volgen zou zijn voor incidentele kijkers.

Uiteindelijk werd de serie na één seizoen alweer stopgezet.

Dvd

De serie is in Regio 2 (UK import) op dvd uitgebracht.

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)