BattleTech: The Animated Series (1994)

Samenvatting

Het verhaal speelt in de 31e eeuw. De mensheid heeft lang geleden het universum gekoloniseerd. Dit leidde tot de oprichting van een groot interstellair rijk, dat uiteindelijk door allerlei oorlogen weer uit elkaar is gevallen in verschillende fracties. Militaire conflicten worden uitgevochten door enorme gevechtsrobots, de zogenaamde BattleMechs, die worden bestuurd door menselijke piloten.

Tegen deze achtergrond volgen we de avonturen van Major Adam Steiner. Op een dag wordt zijn thuisplaneet Somerset aangevallen en veroverd door vijandige clans. Ook Steiners broer valt in handen van de vijand.

Vervolgens richt Steiner een nieuwe gevechtseenheid op, de First Somerset Strikers, die de strijd moet aangaan met de clans. Een uiteenlopend groepje militairen wordt door Steiner omgevormd tot één gevechtsteam. Ondertussen verzamelen ze informatie over hun tegenstanders, uiteraard in de hoop dat Somerset ooit weer kan worden bevrijd.

Serie Algemeen

BattleTech: The Animated Series is een animatieserie voor kinderen. De serie is onderdeel van de Amerikaanse BattleTech franchise, die in 1984 zijn oorsprong vond in een bordspel. Later volgden o.a. kaartspellen, videogames, comics en meer dan 100 romans, die zich allemaal in hetzelfde fictieve universum afspelen. Nog steeds worden er regelmatig nieuwe BattleTech games en spellen uitgebracht.

De tv-serie ging in september 1994 in première bij de Amerikaanse zender FOX. Er werden 13 afleveringen gemaakt, waarvan de laatste in december 1994 te zien was. Overigens wijkt het verhaal van de serie op enige punten behoorlijk af van de rest van het BattleTech universum. Daarom waren de fans niet erg positief over deze productie.

Vergelijkbare franchise: Gundam.

Openingstitel

Links