Back to the Future: The Animated Series (1991-1992)

Animatieserie gebaseerd op de Back to the Future films.

Samenvatting

De serie speelt na afloop van de derde film. Anders dan in de filmtrilogie staan dit keer Doc Brown en diens gezin centraal. Marty McFly speelt nog wel een bijrol in het verhaal.

De excentrieke uitvinder Doc en zijn vrouw Clara, hun zonen Jules en Verne en hun pratende hond Einstein hebben zich neergelaten in Hill Valley, Californië. Dit betekent echter niet dat de wetenschapper een rustig leven is gaan leiden, integendeel. De DeLorean (zijn tijdmachine, die aan het einde van de trilogie werd vernietigd) blijkt te zijn herbouwd, waardoor het gezin nog steeds tijdreizen kan maken. Ook bezit Doc nog altijd zijn tijdreizende stoomlocomotief.

Samen met zijn gezin raakt Doc verwikkeld in allerlei doldwaze avonturen, die hen leiden naar allerlei exotische plaatsen en verre tijdlijnen. Daarbij worden ze regelmatig bijgestaan door Marty en diens vriendin Jennifer. Dit is maar goed ook, want aartsvijand Biff Tannen heeft het nog steeds op Doc en Marty voorzien. Waar de tijdreizigers ook gaan, Biff en zijn familieleden zorgen steeds weer voor problemen.

Serie Algemeen

Back to the Future: The Animated Series is een Amerikaanse animatieserie voor kinderen. Het gaat om een spin-off van de gelijknamige films (1985-1990). De productie was in handen van Bob Gale, die ook meeschreef aan de films. De serie is hierdoor redelijk trouw aan het origineel. Wel werden grotendeels nieuwe acteurs ingehuurd om de stemmen in te spreken.

De eerste aflevering ging in september 1991 in première bij de zender CBS. Uiteindelijk werden er twee seizoenen gemaakt, in totaal 26 afleveringen. De laatste aflevering werd in december 1992 uitgezonden.

Acteur Christopher Lloyd (Doc uit de films) werkte aan het project mee in de vorm van korte live-action scènes, die aan het begin en einde van iedere aflevering te zien zijn. Hierin doet Doc samen met komiek Bill Nye allerlei wetenschappelijke experimenten.

Dvd

In 2016 is de complete serie in Noord-Amerika (Regio 1) op dvd uitgebracht.

Links