The Ark (2023)

Samenvatting

Het verhaal speelt zo'n 100 jaar in de toekomst. De mensheid is begonnen met de kolonisatie van andere planeten. Centraal staan de bemanning en passagiers van het kolonieschip Ark One, dat onderweg is naar een verre planeet. Volgens de planning zal het schip over ongeveer een jaar op zijn eindbestemming arriveren.

Na een catastrofale gebeurtenis komt een groot deel van de bemanningsleden echter om het leven. Bovendien ontstaat er grote schade aan het schip. De resterende crewleden moeten nu zien te overleven onder moeilijke omstandigheden. Niet alleen krijgen ze te maken met een constant gebrek aan voorraden en allerlei technische problemen, maar ook breekt er een keiharde machtsstrijd uit.

Serie Algemeen

The Ark is een nieuwe Amerikaanse serie. Het verhaal is afkomstig van Dean Devlin (Independence Day, Stargate) en Jonathan Glassner (Stargate SG-1).

Het eerste seizoen (bestaande uit 12 afleveringen) is in februari 2023 in première gegaan bij de zender Syfy. De opnames vonden overigens plaats in Servië.

Trailer

Links

3 1 1 1 1 1 3.00 (2 stemmen)