The Ark (2023)

Samenvatting

Het verhaal speelt zo'n 100 jaar in de toekomst. De mensheid is begonnen met de kolonisatie van andere planeten. Centraal staan de bemanning en passagiers van het kolonieschip Ark One, dat onderweg is naar een verre planeet. Volgens de planning zal het schip over ongeveer een jaar op zijn eindbestemming arriveren.

Na een catastrofale gebeurtenis komt een groot deel van de bemanningsleden echter plotseling om het leven. Bovendien ontstaat er grote schade aan het schip. De resterende crewleden moeten nu zien te overleven onder moeilijke omstandigheden. Niet alleen krijgen ze te maken met een constant gebrek aan voorraden en allerlei technische problemen, maar ook breekt er een keiharde machtsstrijd uit.

Serie Algemeen

The Ark is een Amerikaanse serie. Het verhaal is afkomstig van Dean Devlin (Independence Day, Stargate) en Jonathan Glassner (Stargate SG-1).

Het eerste seizoen ging in februari 2023 in première bij de zender Syfy. Inmiddels is ook groen licht gegeven voor een tweede seizoen, dat ergens in 2024 op de Amerikaanse televisie wordt verwacht.

Overigens vonden de opnames plaats in Servië.

Trailer

Links