Avenue 5 (2020-heden)

Samenvatting

Het verhaal speelt ongeveer 40 jaar in de toekomst. Ruimtetoerisme is inmiddels heel normaal geworden. We volgen de avonturen van het ruimtecruiseschip Avenue 5, onder het commando van kapitein Ryan Clark. Het schip maakt een luxe rondreis door het zonnestelsel, met aan boord uiteenlopende passagiers en bemanningsleden. Een van de passagiers is de excentrieke miljardair Herman Judd, die ook de eigenaar van de Avenue 5 is.

Totdat het op een dag helemaal mis gaat. Eerst ontstaat er een technisch mankement; vervolgens raakt het schip van koers. Helaas blijkt de bemanning niet in staat te zijn om deze crisis op te lossen. Al snel komen ook de passagiers in opstand. Gaandeweg escaleert de situatie steeds verder.

Serie Algemeen

Avenue 5 is een komische SF serie van de Amerikaanse zender HBO. (In Nederland te volgen via de streamingdienst HBO Max.) Het project werd bedacht door regisseur, producent en scenarioschrijver Armando Iannucci (Veep, The Thick of It). Het eerste seizoen is in januari 2020 in première gegaan. Het tweede seizoen liep vervolgens door de coronacrisis flinke vertraging op en kwam pas uit in oktober 2022.

De hoofdrol wordt gespeeld door de Britse acteur Hugh Laurie (House MD). Ethan Phillips (Neelix uit Star Trek: Voyager) speelt in de serie een kleine rol als de voormalige astronaut Spike.

Trailer

Dvd

Seizoen één is met Nederlandse ondertitels op dvd uitgebracht.

Links

3.2352941176471 1 1 1 1 1 3.24 (17 stemmen)