Avenue 5 (2020-2022)

Samenvatting

Het verhaal speelt ongeveer 40 jaar in de toekomst. Ruimtetoerisme is inmiddels heel normaal geworden. We volgen de avonturen van het ruimtecruiseschip Avenue 5, onder het commando van kapitein Ryan Clark. Het schip maakt een luxe rondreis door het zonnestelsel, met aan boord uiteenlopende passagiers en bemanningsleden. Een van de passagiers is de excentrieke miljardair Herman Judd, die ook de eigenaar van de Avenue 5 is.

Totdat het op een dag helemaal mis gaat. Eerst ontstaat er een technisch mankement; vervolgens raakt het schip van koers. Helaas blijkt de bemanning niet in staat te zijn om deze crisis op te lossen. Al snel komen ook de passagiers in opstand. Gaandeweg escaleert de situatie steeds verder.

Serie Algemeen

Avenue 5 is een Amerikaanse serie. Het gaat om een comedy met veel zwarte humor. Het verhaal werd bedacht door de Britse regisseur, producent en scenarioschrijver Armando Iannucci (Veep, The Thick of It).

Het eerste seizoen ging in januari 2020 in première bij de zender HBO. Hoewel er al snel groen licht werd gegeven voor verdere afleveringen zorgde de coronacrisis voor flinke vertraging. Het tweede seizoen kwam namelijk pas uit in het najaar van 2022. Hierna werd bekend gemaakt dat de serie was stopgezet. Uiteindelijk werden er in totaal 17 afleveringen gemaakt, waarvan de laatste in november 2022 werd uitgezonden. De laatste aflevering heeft een open einde.

Overigens wordt de hoofdrol gespeeld door de Britse acteur Hugh Laurie. Ethan Phillips (Neelix uit Star Trek: Voyager) speelt in de serie een bijrol als de aan lager wal geraakte astronaut Spike.

Trailer

Dvd

Seizoen één is met Nederlandse ondertitels op dvd uitgebracht.

Links