Automan (1983-1984)

Samenvatting

Het verhaal gaat over Walter Nebicher. Hij werkt als computerexpert bij de politie. Walter zou graag zelf de straat opgaan om boeven te vangen, maar helaas geeft zijn baas hiervoor geen toestemming.

Walter besluit daarom op zijn eigen manier de misdaad te bestrijden. Hij creëert hiervoor een kunstmatige intelligentie genaamd Automan (een afkorting van "Automatic Man"), een superslimme speurder.

Automan is niet alleen een computerprogramma, maar kan ook in de echte wereld verschijnen en bewegen als hologram. Automan neemt dan de gedaante aan van een man in fluorescerend pak. Hij heeft ook een eigen holografische auto.

Samen lossen Walter en Automan allerlei misdaden op.

Serie Algemeen

Automan is een Amerikaanse serie van de zender ABC. De première was in december 1983. Het verhaal werd bedacht door Glen A. Larson (Battlestar Galactica), die zijn inspiratie haalde uit de destijds net verschenen bioscoopfilm TRON (1982).

Het kostuum van Automan bestond in werkelijkheid vooral uit reflecterende tape en kleine reflectoren, waar in de post-productie een 'holografisch' effect aan werd toegevoegd. De serie was overigens geen succes. Er werden slechts 13 afleveringen gemaakt, hierna volgde de stopzetting. De laatste aflevering werd in april 1984 uitgezonden.

Automan is in Regio 1 (Noord-Amerika) en Regio 2 (Groot-Brittannië) op dvd uitgebracht.

Intro

Links