Alien: Isolation – The Digital Series (2019)

Gebaseerd op de Alien filmfranchise.

Samenvatting

Het verhaal speelt 15 jaar na de gebeurtenissen uit de eerste Alien film. Centraal staan de avonturen van Amanda Ripley, de dochter van Ellen Ripley (het hoofdpersonage uit de films). Amanda wil na al die tijd eindelijk het mysterie rond haar moeders verdwijning ontrafelen. Ze reist hiervoor samen met een Weyland-Yutani team af naar het afgelegen ruimtestation Sevastopol, waar de vluchtrecorder van de Nostromo wordt bewaard.

Bij aankomst wordt al snel duidelijk dat er op het ruimtestation iets mis is. Vervolgens krijgt Amanda te maken met gevaarlijke tegenstanders - waaronder een Alien.

Serie Algemeen

Alien: Isolation – The Digital Series is een Amerikaanse animatieserie, gebaseerd op de Alien filmfranchise. Het gaat om een herbewerking van het computerspel Alien: Isolation, dat in 2014 werd uitgebracht. Voor de serie werden scènes uit het oorspronkelijke computerspel hergebruikt, aangevuld door nieuwe scènes.

De serie werd gemaakt door het Amerikaanse mediaplatform IGN en telt zeven afleveringen van ongeveer 10-15 minuten. De première was in februari 2019.

Trailer

 

Links

  • youtube.com - Eerste aflevering, officiële IGN kanaal (ook de overige afleveringen kunnen hier bekeken worden)
  • imdb.com - Algemene informatie
  • wikipedia.org - Episode guide