33A Adventures (2012-heden)

Samenvatting

Paul, Julian, Ralph en Douglas wonen samen in een studentenhuis. Plotseling begint alles te trillen. Hierna blijken het hele huis en zijn bewoners op mysterieuze wijze in de ruimte te zijn terecht gekomen. Wat nu? En hoe komen ze weer terug naar de aarde?

Het viertal besluit naar NASA te bellen voor hulp, maar helaas geloven die het verhaal van de studenten niet. Bovendien blijkt het wc-papier op te zijn. Dit is slechts het begin van een lange reeks onverklaarbare gebeurtenissen.

Serie Algemeen

33A Adventures is een Nederlandse webserie. Alle afleveringen kunnen op YouTube worden bekeken. Het gaat om een project van een groep enthousiaste (inmiddels ex-)studenten uit Hilversum, die tijdens hun filmopleiding samen in één huis woonden. Het huisnummer hiervan was 33A. De webserie werd dan ook op deze locatie gefilmd.

Het idee voor de reeks ontstond al in 2010. Nadat in 2011 een laptop met daarop bijna al het beeldmateriaal echter sneuvelde, moest men weer opnieuw beginnen met de opnames.

Uiteindelijk ging de eerste aflevering in december 2012 in première op YouTube. Sindsdien werden in totaal negen afleveringen met onregelmatige tussenpozen online gezet. Iedere aflevering duurt ongeveer 10 minuten.

Daarnaast zijn er extra scènes, bloopers en Behind the Scenes filmpjes te vinden. Overigens werd tijdens Imagicon 2015 in Ede een aantal afleveringen van 33A Adventures aan de bezoekers vertoond.

Links

We werden tijdens Imagicon 2015 getipt over deze webserie door Douglas Pluylaar, één van de makers van 33A Adventures. Een aangename verrassing, omdat we nog geheel onbekend waren met dit project. Bovendien zijn er naar mijn weten geen andere Nederlandstalige SF webseries.

Hoe dan ook, 33A Adventures is ontzettend leuk. De serie werd duidelijk met veel liefde gemaakt. Het verhaal is een geslaagde mix uit een flinke dosis humor en allerlei bizarre verhaalwendingen. Hierdoor wordt het nooit saai en blijft het spannend. Bovendien zitten er in de afleveringen veel leuke verwijzingen naar bekende films en tv-series.

Deze webserie bewijst maar weer eens dat je ook met simpele middelen een prachtig verhaal kunt vertellen dat er professioneel uitziet. Respect hiervoor. Het zou echter ook aardig zijn als er na verloop van tijd wat meer aanwijzingen worden gegeven over wie of wat er voor alle vreemde gebeurtenissen verantwoordelijk is. Maar dit is dan ook de enige kritische noot.

In ieder geval hopen we dat er nog veel afleveringen zullen volgen. Dank je voor de tip Douglas!

2.3333333333333 1 1 1 1 1 2.33 (3 stemmen)