Zenith (2017-2022)

Samenvatting

Het eerste seizoen gaat over een doorsnee gezin bestaande uit ouders Joost en Claudia en hun kinderen Fay en Boris. De ouders hebben beiden een drukke baan waardoor ze maar weinig tijd hebben voor hun gezin. Daarom besluiten ze twee robots van het mysterieuze bedrijf Zenith in huis te halen. Deze robots zien er levensecht uit en ze zijn qua uiterlijk identiek aan Joost en Claudia zelf. Het is de bedoeling dat de robots voor de kinderen gaan zorgen, terwijl hun echte vader en moeder aan het werk zijn. Fay en Boris merken echter al snel dat er iets vreemds aan de hand is, waarna de situatie behoorlijk uit de hand loopt.

Het tweede seizoen gaat over het tienermeisje Zoë. Op een dag verhuist ze met haar ouders en broertje naar het vredige plaatsje Berg en Bos. Al snel komt Zoë hier de excentrieke Max tegen, die haar vertelt over het duistere verleden van haar nieuwe woonplaats. Ooit was Berg en Bos namelijk de thuisbasis van de inmiddels gesloopte Zenith-fabriek, waar levensechte robots werden gemaakt. Max weet zeker dat de robots van toen nog bestaan en nu ongemerkt onder de mensen leven. Zoë gelooft er niets van, totdat ze zelf oog in oog komt te staan met een robot.

Serie Algemeen

Zenith is een Nederlandse jeugdserie. Het eerste seizoen (zeven afleveringen) ging in maart 2017 in première op NPO3. Het programma werd positief ontvangen en won tijdens het Cinekid festival 2017 een prijs voor de beste kinderserie.

In oktober 2022 volgde een tweede seizoen (acht afleveringen). Overigens kent het tweede seizoen een nieuwe verhaallijn waarin geheel nieuwe personages centraal staan.

Alle afleveringen zijn te bekijken via NPO Start.

Trailer

 

Links