White Wall (2020)

Samenvatting

Het verhaal speelt in Noord Zweden. Hier ligt een oude mijn die nu wordt gebruikt als opslagplaats voor kernafval. Op een dag vindt er in de mijn een dodelijk ongeluk plaats. Vervolgens gebeuren er vreemde dingen. Zo wordt diep onder de grond ineens een mysterieuze witte barrière aangetroffen, bestaande uit een onbekende materiaalsoort. Gaandeweg wordt duidelijk dat de muur van buitenaardse afkomst is. De grote vraag is wat er achter deze muur verborgen ligt.

Ondertussen probeert projectleider Lars Ruud het bestaan van de muur geheim te houden. Al snel beginnen zich echter allerlei geruchten te verspreiden in het nabijgelegen dorpje.

Serie Algemeen

White Wall is een Zweeds-Finse coproductie. De eerste aflevering ging in september 2020 in première bij de Zweedse publieke omroep. De opnames vonden echter plaats in Finland. In totaal werden er acht afleveringen gemaakt. De laatste aflevering, die een open einde heeft, werd in november 2020 uitgezonden. Momenteel zijn er geen plannen voor een tweede seizoen.

Trailer

 

Link