Vagrant Queen (2020)

Samenvatting

Het verhaal speelt in een ver sterrenstelsel dat wordt bevolkt door uiteenlopende buitenaardse rassen. Centraal staat een jonge vrouw genaamd Elida. Als kind was ze de koningin van een groot rijk, totdat ze na een revolutie werd verdreven. Tot overmaat van ramp werd Elida's moeder Xevelyn hierna vermoord door de slechte Commander Lazaro.

Inmiddels is Elida volwassen. Ze is nog steeds op de vlucht en houdt zich in leven met gevaarlijke klussen. Op een dag hoort Elida echter dat haar dood gewaande moeder toch nog in leven zou zijn. Vervolgens besluit ze terug te keren naar haar voormalige koninkrijk (nu een republiek) om haar moeder te redden. Hierdoor krijgt Elida opnieuw te maken met haar grote vijand Lazaro.

Serie Algemeen

Vagrant Queen is een Amerikaanse Syfy serie. De serie neemt zichzelf niet erg serieus en heeft een uitermate luchtige toon. Het verhaal is overigens gebaseerd op de comicreeks Vault, geschreven door Magdalene Visaggio.

De eerste aflevering ging in maart 2020 in première. Uiteindelijk telde de serie slechts 10 afleveringen, daarna volgde de stopzetting. Reden waren tegenvallende kijkcijfers. De laatste aflevering werd in juni 2020 uitgezonden.

Trailer

 

Links