Ulysses 31 (1981-1982)

Samenvatting

De serie is een hervertelling van de Odyssee van Homerus, dit keer in een scifi setting. Het verhaal speelt in de 31e eeuw. Centraal staat de ruimteheld Ulysses, kapitein van een ruimteschip genaamd Odyssey. Op een dag vernietigt hij een gevaarlijke robot cycloop om zijn zoon en twee buitenaardse kinderen van de dood te redden.

Vervolgens wordt Ulysses als straf met zijn schip verbannen naar een verre uithoek van het universum. Aan boord bevinden zich o.a. zijn zoon Telemachus, diens kleine robot Nono en de buitenaardse kinderen Yumi en Numinor. De rest van de bemanning blijkt te zijn bevroren in de tijd.

Samen proberen de personages de aarde terug te vinden. Ondertussen beleven ze allerlei avonturen. Tijdens hun reis komen ze ook steeds weer in conflict met de ruimtegoden. In de laatste aflevering slagen de personages er uiteraard in om hun missie te volbrengen.

Serie Algemeen

Ulysses 31 is een Frans-Japanse coproductie. Het gaat om een animatieserie voor de jeugd. Er werden 26 afleveringen gemaakt, die oorspronkelijk van oktober 1981 t/m april 1982 werden uitgezonden op de Franse televisie.

In Groot-Brittannië is de complete serie op dvd uitgebracht.

Links