Tripping the Rift (2004-2007)

Samenvatting

Het verhaal gaat over de disfunctionele buitenaardse bemanning van het ruimteschip Jupiter 42, onder leiding van kapitein Chode. Zijn bemanning bestaat o.a. uit de androïde seksslavin Six, de seksbeluste pilote T'Nuk, de homoseksuele robotbediende Gus en de nogal panische boordcomputer Bob.

De bemanning opereert in het schimmige grensgebied tussen twee galactische grootmachten, enerzijds de Confederation en anderzijds het Dark Clown Empire. De Confederation wordt geregeerd door megacoöperaties en gaat gebukt onder een enorme bureaucratie. Het Clown Empire is een totalitaire en tirannieke politiestaat geleid door de slechte Darph Bobo. In beide systemen worden burgers op verschillende manieren onderdrukt en uitgebuit. Alleen in het grensgebied, de zogenaamde Rift, is nog enige vorm van vrijheid te vinden.

De serie volgt de bemanning van de Jupiter 42 terwijl ze allerlei avonturen beleven. Ondertussen proberen Chode en zijn crew rijk te worden door uiteenlopende klussen aan te nemen, meestal zonder succes.

Serie Algemeen

Tripping the Rift is een Amerikaans-Canadese coproductie. Het gaat om een komische animatieserie nadrukkelijk bedoeld voor een volwassen publiek. Het programma valt op door zijn seksueel getinte humor. Het verhaal zelf vormt hoofdzakelijk een parodie op Star Wars en Star Trek, hoewel ook andere bekende SF series en films op de korrel worden genomen.

Het eerste seizoen ging in maart 2004 in première bij het Amerikaanse Sci-Fi Channel. Uiteindelijk werden er drie seizoenen gemaakt, in totaal 39 afleveringen. De laatste aflevering werd in december 2007 uitgezonden. In 2008 volgde nog een direct-op-dvd productie, genaamd Tripping the Rift: The Movie. Tegenwoordig zijn veel van de originele afleveringen terug te vinden op YouTube.

Openingstitel

Links