Tracker (2001-2002) a.k.a. Alien Tracker

Samenvatting

Het verhaal gaat over Daggon, een buitenaardse tracker (jager) afkomstig van de planeet Cirron. Hij reist naar de aarde om daar 218 ontsnapte gevangenen op te sporen. Deze buitenaardse criminelen ontsnapten uit een gevangenis op de planeet SAR TOP. Ze houden zich nu schuil op de aarde.

Daggon komt terecht in een buitenwijk van Chicago en neemt een menselijke identiteit aan: Cole. Al snel maakt hij kennis met Mel Porter, de eigenaresse van een oude bar. Ze geeft hem kleren en onderdak. Cole maakt op deze manier nader kennis met de mensheid.

Vervolgens gaat Cole op zoek naar de ontsnapte aliens. Hun aanvoerder is Zin, een briljante wetenschapper die de ontsnapping bedacht. Zin en diens volgelingen hebben zich nu onder de lokale bevolking gemengd en zijn daarom moeilijk op te sporen. Bovendien is Zin bezig een gevaarlijk imperium op te bouwen, vergelijkbaar met de maffia.

Zal het Cole lukken om alle criminelen op te sporen?

Serie Algemeen

Tracker is een Canadese serie. De première was in oktober 2001. Het succes viel echter tegen. Uiteindelijk volgde na 22 afleveringen de stopzetting. De laatste aflevering werd in juni 2002 uitgezonden. De hoofdrol werd overigens gespeeld door acteur Adrian Paul (bekend uit Highlander: The Series). De opnamen vonden plaats in en rond Toronto.

Na afloop van de serie werden drie afleveringen opnieuw gemonteerd tot één tv-film genaamd Alien Tracker. Deze film werd echter slecht ontvangen door de fans. De serie zelf is later nooit op dvd uitgebracht. Alleen de film Alien Tracker werd in 2003 in Noord-Amerika op dvd uitgegeven.

Link