Tattooed Teenage Alien Fighters from Beverly Hills (1994-1995)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een groepje middelbare scholieren uit de Amerikaanse stad Beverly Hills: Laurie, Gordon, Drew en Swinton. Op een dag worden ze gerekruteerd door een alien genaamd Nimbar om de aarde te verdedigen. De slechte Emperor Gorganus - afkomstig van de planeet Meleculah - is namelijk van plan om de aarde (en daarna ook de rest van het universum) te veroveren.

Nimbar geeft de vier jongeren een speciale tatoeage en transformeert hen in gemaskerde superhelden: de Galactic Sentinels. Met hun acrobatische vechtkunsten moeten ze het opnemen tegen allerlei gevaarlijke buitenaardse monsters en robots die door Gorganus naar de aarde zijn gestuurd. Het lot van de mensheid ligt nu in handen van de Galactic Sentinels.

Serie Algemeen

Tattooed Teenage Alien Fighters from Beverly Hills is een Amerikaanse jeugdserie. De eerste aflevering werd in oktober 1994 uitgezonden. Een jaar daarvoor waren de Mighty Morphin Power Rangers in première gegaan, die al snel heel populair bleken te zijn. In het kielzog daarvan werden er meerdere soortgelijke jeugdseries gemaakt, die allemaal de stijl van de Power Rangers wilden imiteren.

Het succes van Tattooed Teenage Alien Fighters from Beverly Hills viel echter tegen. Het was een low budget productie met weinig originele elementen en een nogal lachwekkende naam. Bovendien waren de acteurs duidelijk ouder dan de tieners die zij in de serie moesten spelen.

Er werd uiteindelijk één seizoen van in totaal 40 afleveringen gemaakt. De laatste aflevering was in december 1995 te zien. Tegenwoordig zijn de afleveringen op YouTube terug te vinden.

Openingstitel

 

Links