De Tijdscapsule (1963-1964)

 

Samenvatting

We schrijven het jaar 2500. Geavanceerde technologieën hebben het leven op aarde ingrijpend veranderd. Mensen kunnen bijvoorbeeld met gemak 300 jaar oud worden. Ook heeft men 's nachts geen slaap meer nodig.

Centraal staan de belevenissen van Peter Bergen, een jonge archeoloog. Hij heeft een bijzondere capsule waarmee hij tijdreizen kan maken. Deze "teletijdsmachine" kan worden geactiveerd via Peters zakhorloge. Verder bezit hij nog een speciale paraplu, waarmee hij zichzelf voor anderen onzichtbaar kan maken.

In de Middeleeuwen redt Peter de mooie Isolde van de brandstapel. Ze worden meteen verliefd en vervolgens reist het stel samen verder door de tijd. Tijdens hun avonturen ontmoeten ze ook historische persoonlijkheden zoals de schilder Pieter-Paul Rubens.

Serie Algemeen

De Tijdscapsule is een Vlaamse jeugdserie. Er werden in totaal 16 afleveringen gemaakt, die oorspronkelijk tussen oktober 1963 en januari 1964 werden uitgezonden door de BRT. Een jaar later (van oktober 1964 t/m januari 1965) was de serie ook te zien op de Nederlandse televisie. Helaas is De Tijdscapsule hierna nooit op video of dvd uitgebracht.

Fragment

Links