The Secret Adventures of Jules Verne (2000)

Steampunk serie over de avonturen van een jonge Jules Verne.

Samenvatting

De Franse auteur Jules Verne (1828–1905) deed in zijn beroemde verhalen allerlei voorspellingen over de toekomst, die in een aantal gevallen later ook echt uitkwamen.

In deze tv-serie wordt hiervoor een bijzondere verklaring gegeven. Het uitgangspunt van de serie is namelijk dat de werken van Jules Verne nooit fictie zijn geweest. Hij blijkt alle avonturen waarover hij schreef te hebben gebaseerd op gebeurtenissen die hij zelf daadwerkelijk meemaakte.

In deze versie van de geschiedenis is Jules Verne een nog jonge, weinig succesvolle auteur. (Vreemd genoeg met een Amerikaans accent.) Samen met de Britse geheim agenten Phileas en Rebecca Fogg en hun Franse dienaar Jean Passepartout reist Jules de wereld rond in een luxueus en futuristisch luchtschip, de Aurora.

De ontdekkingsreizigers beleven onderweg allerlei avonturen en ze maken zelfs tijdreizen. De groep krijgt echter ook te maken met een steeds weer terugkerende vijand: de League of Darkness. Dit is een internationale criminele groepering die met geavanceerde technologieën de wereldheerschappij wil afdwingen. Hun aanvoerder is de eeuwenoude Count Gregory, die half mens en half machine is.

Serie Algemeen

The Secret Adventures of Jules Verne was een Brits-Canadese coproductie. De opnames hiervoor vonden plaats in en rond Montréal.

Er werd slechts één seizoen gemaakt, bestaande uit 22 afleveringen. Deze werden tussen juni en december 2000 uitgezonden door verschillende zenders in Noord-Amerika.

De reeks werd bedacht en geproduceerd door Gavin Scott, die begin jaren 90 ook meerdere afleveringen schreef voor een serie over de jonge jaren van Indiana Jones: The Young Indiana Jones Chronicles.

Overigens bestaat er ook nog een andere tv-serie over een jonge Jules Verne. Le straordinarie avventure di Jules Verne uit 2013 is een Italiaanse animatiereeks voor kinderen, waarin de auteur als tiener de wereld rondreist. (In Vlaanderen door Ketnet uitgezonden als De wonderbaarlijke avonturen van Jules Verne.)

Trailer

Dvd en cd

De tv-serie is helaas niet verkrijgbaar op dvd. (Op YouTube kunnen echter alle afleveringen worden bekeken.)

In 2011 werd nog wel een officiële soundtrack uitgegeven door Perseverance Records, bestaande uit 2 cd’s.

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)
    Tags:
  • tijdreizen
  • robots