The Secret Adventures of Jules Verne (2000)

Samenvatting

Het verhaal gaat over de jonge jaren van de Franse auteur Jules Verne (1828–1905). Hij deed in zijn beroemde verhalen allerlei voorspellingen over de toekomst, die in veel gevallen later ook echt uitkwamen. In deze tv-serie wordt hiervoor een bijzondere verklaring gegeven. Het uitgangspunt van de serie is dat de werken van Jules Verne geen fictie zijn. Hij blijkt alle avonturen waarover hij schreef te hebben gebaseerd op gebeurtenissen die hij zelf daadwerkelijk meemaakte.

In deze versie van de geschiedenis is Jules Verne een nog jonge, weinig succesvolle auteur. (Vreemd genoeg met een Amerikaans accent.) Samen met de Britse geheim agenten Phileas en Rebecca Fogg en hun Franse dienaar Jean Passepartout reist Jules de wereld rond in een luxueus en futuristisch luchtschip, de Aurora.

De ontdekkingsreizigers beleven onderweg allerlei avonturen en ze maken zelfs tijdreizen. De groep krijgt echter ook te maken met een steeds weer terugkerende vijand: de League of Darkness. Dit is een internationale criminele groepering die met geavanceerde technologieën de wereldheerschappij wil afdwingen. Hun aanvoerder is de eeuwenoude Count Gregory, die half mens en half machine is.

Serie Algemeen

The Secret Adventures of Jules Verne is een Canadese steampunk serie. Het verhaal werd bedacht door Gavin Scott (The Young Indiana Jones Chronicles). De eerste aflevering ging in juni 2000 in première op de Noord-Amerikaanse televisie. Uiteindelijk werd slechts één seizoen van 22 afleveringen gemaakt. Hierna volgde de stopzetting. De laatste aflevering werd in december 2000 uitgezonden. Tegenwoordig zijn de afleveringen op YouTube terug te vinden.

Links