Surface (2005-2006)

The fate of the world is in their hands. They just don't know it.

Samenvatting

Het verhaal gaat over mensen die op bizarre wijze in contact komen met mysterieuze zeewezens. De oorsprong van deze wezens is echter onbekend en vormt de rode draad van het verhaal.

Laura Daughtery, een oceanograaf uit Californië, ontdekt op de zeebodem een onbekende levensvorm. Wanneer ze haar vondst bekend wil maken, wordt ze tegengewerkt door de mysterieuze Dr. Cirko. Hij blijkt nauw samen te werken met de Amerikaanse overheid.

Cirko lijkt ook meer over de wezens te weten dan hij wil loslaten. Korte tijd later wordt Laura ineens ontslagen, maar ze besluit op eigen initiatief verder te gaan met haar onderzoek.

Richard Connelly uit Louisiana ziet tijdens een vis uitstapje in de Golf van Mexico hoe zijn broer door een enorm beest in de diepte wordt meegesleurd. Ook de getraumatiseerde Rich wil het er niet bij laten zitten en gaat zelf op onderzoek uit.

Dan spoelt er in South Carolina het karkas van een onbekend beest aan op een strand. Al snel wordt het gebied afgezet door mensen van de regering, die er alles aan doen om de zaak geheim te houden. Rich en Laura ontmoeten elkaar in South Carolina en besluiten hun krachten te bundelen. Samen komen ze een grote samenzwering op het spoor.

Ondertussen ontdekt de 14-jarige Miles Bennett toevallig een ei van één van de wezens. Hij neemt het ei stiekem mee naar huis. Wanneer er vervolgens een soort hagedis met bijzondere krachten uit het ei kruipt, besluit Miles het beestje zelf groot te brengen. Maar of dat zo’n goed idee is?

Serie Algemeen

Surface was een productie van de Amerikaanse zender NBC. De première was in september 2005.

De serie telde in totaal slechts 15 afleveringen, waarvan de laatste in februari 2006 werd uitgezonden. Reden voor de stopzetting waren tegenvallende kijkcijfers in combinatie met hoge productiekosten.

De laatste aflevering eindigt met een cliffhanger. Een groep fans probeerde hierna de serie nog te redden met een ‘Save Surface’ campagne, maar dit had uiteindelijk geen resultaat.

Dvd

In 2008 werd de complete serie op dvd uitgebracht met Nederlandse ondertitels. Als extra zijn weggelaten scènes aanwezig.

Link

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)