Surface (2005-2006)

Samenvatting

Het verhaal gaat over mensen die in contact komen met geheimzinnige zeewezens. De oorsprong van deze wezens is echter onbekend en dit mysterie vormt de rode draad van het verhaal.

Laura Daughtery, een oceanograaf uit Californië, ontdekt op een dag op de zeebodem een onbekende levensvorm. Wanneer ze haar vondst bekend wil maken, wordt ze tegengewerkt door de mysterieuze Dr. Cirko. Hij blijkt nauw samen te werken met de Amerikaanse overheid. Cirko weet meer over de wezens dan hij wil loslaten. Even later wordt Laura ineens ontslagen, maar ze besluit op eigen initiatief verder te gaan met haar onderzoek.

Richard Connelly ziet tijdens een visuitje in de Golf van Mexico hoe zijn broer door een enorm beest in de diepte wordt meegesleurd. Ook de getraumatiseerde Rich wil het er niet bij laten zitten en gaat zelf op onderzoek uit. Dan spoelt er in South Carolina het karkas van een onbekend beest aan op een strand. Al snel wordt het gebied afgezet door regeringsagenten, die er alles aan doen om de zaak geheim te houden. Rich en Laura ontmoeten elkaar in South Carolina en besluiten hun krachten te bundelen. Samen komen ze een grote samenzwering op het spoor.

Ondertussen ontdekt de 14-jarige Miles Bennett toevallig een ei van één van de wezens. Hij neemt het ei stiekem mee naar huis. Wanneer er vervolgens een soort hagedis met bijzondere krachten uit het ei kruipt, besluit Miles het beestje zelf groot te brengen. Met alle gevolgen van dien.

Serie Algemeen

Surface is een Amerikaanse serie. De eerste aflevering ging in september 2005 in première bij de zender NBC. Al snel bleken de kijkcijfers echter tegen te vallen. Uiteindelijk volgde na slechts 15 afleveringen de stopzetting. De laatste aflevering, die eindigt met een cliffhanger, werd in februari 2006 uitgezonden.

Teleurgestelde fans voerden hierna nog tevergeefs een campagne om de serie van de ondergang te redden. In Nederland werd de serie in het voorjaar van 2008 uitgezonden door Veronica.

In 2008 werd de complete serie met Nederlandse ondertitels op dvd uitgebracht.

Links