Starman (1986-1987)

Gebaseerd op de gelijknamige film uit 1984.

Samenvatting

In de film wordt de ruimtesonde Voyager 2 onderschept door aliens. De sonde bevat een boodschap waarin vreemden worden uitgenodigd om de aarde te bezoeken. Vervolgens besluiten de aliens een afgezant naar de aarde te sturen.

Helaas wordt deze buitenaardse bezoeker direct na aankomst neergeschoten door het Amerikaanse leger. Het ruimteschip wordt vernietigd, maar de piloot - een energiewezen - overleeft. Hij vindt onderdak bij de jonge weduwe Jenny en neemt de gedaante aan van haar onlangs overleden echtgenoot Scott. Al snel komt het tot een intieme relatie.

Uiteindelijk wordt de sympathieke Starman echter gered door zijn eigen volk en vertrekt. Jenny blijft zwanger achter. De tv-serie speelt 15 jaar later. De Starman keert terug naar de aarde om contact te zoeken met de zoon die hij lang geleden heeft verwekt. Dit keer neemt hij een nieuwe menselijke gedaante aan, namelijk die van de overleden fotograaf Paul Forrester.

Jenny blijkt te worden vermist; haar zoon Scott junior groeide op bij een pleeggezin. Nadat zijn pleegouders om het leven zijn gekomen, gaan Scott en Paul samen op zoek naar Jenny. Het duo wordt echter tegengewerkt door agenten van de regering. De autoriteiten willen vader en zoon arresteren, omdat ze als een gevaar voor de mensheid worden gezien.

Ondertussen leert Scott om te gaan met de buitenaardse krachten die hij van zijn vader heeft gekregen. Andersom leert Paul van zijn zoon wat het betekent om menselijk te zijn.

Serie Algemeen

Starman is een Amerikaanse serie. Het gaat om een vervolg op de gelijknamige bioscoopfilm uit 1984. De film werd destijds erg positief ontvangen, waarna werd besloten om ook een tv-serie te maken. Hiervoor werden echter wel nieuwe hoofdrolspelers ingehuurd.

De eerste aflevering ging in september 1986 in première bij de zender ABC. Helaas was de ontvangst dit keer een stuk minder positief. Er werd uiteindelijk één seizoen van 22 afleveringen gemaakt. Hierna volgde de stopzetting. De laatste aflevering werd in mei 1987 uitgezonden. De fans voerden nog een campagne om de serie te redden, maar dat bleef zonder resultaat.

In 2012 werd de complete serie in Noord-Amerika (Regio 1) op dvd uitgebracht. In Nederland is alleen de oorspronkelijke film verkrijgbaar op dvd en Blu-ray.

Links