Starman (1986-1987)

Tv-serie gebaseerd op de gelijknamige film uit 1984.

Samenvatting

In de film wordt de ruimtesonde Voyager 2 onderschept door een buitenaards ras. De sonde bevat een boodschap waarin vreemden worden uitgenodigd om de aarde te bezoeken. Vervolgens besluiten de aliens een afgezant naar de aarde te sturen.

Helaas wordt deze buitenaardse bezoeker direct na aankomst neergeschoten door het Amerikaanse leger. Het ruimteschip wordt vernietigd, maar de piloot - een energiewezen - overleeft. Hij vindt onderdak bij de jonge weduwe Jenny en neemt de gedaante aan van haar onlangs overleden echtgenoot Scott.

Al snel komt het tot een intieme relatie. Uiteindelijk wordt de Starman echter gered door zijn eigen volk en vertrekt. Jenny blijft zwanger achter.

De tv-serie speelt 15 jaar later. De Starman keert terug naar de aarde om contact te zoeken met de zoon die hij lang geleden heeft verwekt. Dit keer neemt hij een nieuwe menselijke gedaante aan, namelijk die van de overleden fotograaf Paul Forrester.

Jenny blijkt te worden vermist; haar zoon Scott junior groeide op bij een pleeggezin. Nadat zijn pleegouders om het leven zijn gekomen, gaan Scott en Paul samen op zoek naar Jenny. Het duo wordt echter tegengewerkt door agenten van de regering. De autoriteiten willen vader en zoon arresteren, omdat ze als een gevaar voor de mensheid worden gezien.

Ondertussen leert Scott om te gaan met allerlei buitenaardse krachten die hij van zijn vader heeft gekregen. Andersom leert Paul van zijn zoon wat het betekent om menselijk te zijn.

Serie Algemeen

In 1984 werd de bioscoopfilm Starman uitgebracht, geregisseerd door John Carpenter en met Jeff Bridges in de hoofdrol als sympathieke alien. De film werd positief ontvangen, waarna men er een tv-serie van besloot te maken. Voor het tv-vervolg werden echter wel nieuwe hoofdrolspelers ingehuurd.

De serie ging in september 1986 in première bij de zender ABC. Dit keer oordeelden de recensenten helaas minder positief over het verhaal. Er werd uiteindelijk slechts één seizoen van 22 afleveringen gemaakt.

Hierna volgde de stopzetting. De laatste aflevering werd in mei 1987 uitgezonden. De fans voerden nog een campagne om de serie te redden, maar dat bleef zonder resultaat.

In 2009 werd de film op dvd en Blu-ray uitgebracht met Nederlandse ondertitels. Alleen in Regio 1 (Noord-Amerika) is ook de complete tv-serie sinds 2012 verkrijgbaar op dvd.

Remake?

In april 2016 doken er in de Amerikaanse media berichten op over een mogelijke Starman remake. Het is echter nog onduidelijk of dit project ook daadwerkelijk zal worden gerealiseerd.

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)