Starhunter (2000-2004) a.k.a. Starhunter 2300, Starhunter: ReduX

Samenvatting

De serie volgt de belevenissen van een groep premiejagers aan boord van het ruimteschip Tulip. Dit schip was vroeger een luxe cruiseliner. Rudolpho deLuna, de nieuwe eigenaar, verhuurt het schip nu echter aan de bounty hunter Dante Montana en diens team. Ze hebben de taak om allerlei gevaarlijke interplanetaire criminelen te pakken.

Dante probeert ondertussen zijn vermiste zoontje Travis terug te vinden. Travis werd 10 jaar geleden namelijk ontvoerd door een roversbende, de Raiders.

Daarnaast speelt nog een subplot over de zogenaamde 'Divinity Cluster'. Dit zijn mysterieuze buitenaardse genen in het menselijke DNA waarmee men bovennatuurlijke gaven zou kunnen ontwikkelen. Verschillende groeperingen zijn op zoek naar deze genen, omdat men hiermee het universum zou kunnen overheersen.

In het tweede seizoen verandert het verhaal. Bijna alle personages werden uit de serie geschreven en het verhaal speelt zich ineens 15 jaar later af. Het is nu 2300 en Travis Montana, inmiddels een volwassen man, staat dit keer in het middelpunt.

Travis blijkt ook een premiejager te zijn geworden. Hij gaat op zoek naar zijn vader Dante, die al jaren vermist wordt. Verder houden de personages zich weer bezig met de Divinity Cluster.

Serie Algemeen

Starhunter was een Canadese tv-serie waarvan de eerste aflevering in november 2000 werd uitgezonden.

Opvallend is dat het tweede seizoen totaal anders is dan het eerste seizoen. Het merendeel van de cast werd na seizoen één namelijk ontslagen. (Slechts twee acteurs mochten blijven.) Ook werd de naam van de serie veranderd in Starhunter 2300. In seizoen twee werden vervolgens nieuwe personages geïntroduceerd en het verhaal speelde zich ineens vele jaren later af.

Dit leidde tot flinke onenigheid achter de schermen. De oorspronkelijke bedenkers van de serie, Philip Jackson en Daniel D'or, namen daarom tijdens het tweede seizoen ontslag. Ze waren het niet eens met de veranderingen die door het moederbedrijf (dat de serie financierde) aan het productieteam waren opgedrongen.

Uiteindelijk werd Starhunter na afloop van het tweede seizoen stopgezet. In totaal telde de serie 44 afleveringen. De laatste aflevering, die eindigde met een cliffhanger, werd in april 2004 uitgezonden.

Starhunter: ReduX

In 2014 kondigden de oorspronkelijke bedenkers van de serie aan om nieuwe afleveringen te willen maken, in samenwerking met de oorspronkelijke castleden. Enkele jaren later resulteerde dit in een project genaamd Starhunter: ReduX. Het bleek niet zozeer om nieuwe afleveringen te gaan, maar om een herbewerking van de eerdere twee seizoenen.

Alle 44 afleveringen werden opnieuw gemonteerd en voorzien van moderne CGI. Het beeldformaat werd omgezet naar HDTV 16:9. Ook werden er een aantal geheel nieuwe scènes toegevoegd, die nog niet eerder te zien waren. Volgens de makers hebben ze met deze heruitgave alsnog hun originele visie voor de serie kunnen realiseren. Sinds mei 2018 wordt Starhunter: ReduX op de Amerikaanse televisie uitgezonden. In Europa is de serie te bekijken via Amazon Prime Video.

Dvd

De gehele serie is in Regio 1 (Noord-Amerika) op dvd uitgebracht. In Duitsland is alleen seizoen 1 verkrijgbaar.

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)