Starhunter (2000-2004) a.k.a. Starhunter 2300, Starhunter: ReduX

Samenvatting

De serie volgt de belevenissen van een groep premiejagers aan boord van het ruimteschip Tulip. Dit schip was vroeger een luxe cruiseliner. Rudolpho deLuna, de nieuwe eigenaar, verhuurt het schip nu echter aan de premiejager Dante Montana en diens team. Ze hebben de taak om allerlei gevaarlijke interplanetaire criminelen te pakken.

Ondertussen probeert Dante zijn vermiste zoontje Travis terug te vinden. Travis werd 10 jaar geleden namelijk ontvoerd door een roversbende, de Raiders.

Daarnaast speelt nog een subplot over het zogenaamde 'Divinity Cluster'. Dit zijn mysterieuze buitenaardse genen in het menselijke DNA waarmee men bovennatuurlijke gaven zou kunnen ontwikkelen. Verschillende groeperingen zijn op zoek naar deze genen, omdat men hiermee het universum zou kunnen overheersen.

In het tweede seizoen verandert het verhaal. Bijna alle personages worden vervangen en het verhaal speelt zich ineens 15 jaar later af. Het is nu 2300. Travis Montana, inmiddels een volwassen man, staat dit keer in het middelpunt. Travis blijkt ook een premiejager te zijn geworden. Hij is op zoek naar zijn vader Dante, die al jaren wordt vermist.

Serie Algemeen

Starhunter is een Canadese serie. Het eerste seizoen ging in november 2000 in première. Opvallend is dat het tweede seizoen totaal anders is dan het eerste seizoen. Dit was het gevolg van onenigheid tussen de bedenkers van de serie en het productiebedrijf dat het programma financierde.

Het merendeel van de acteurs werd na het eerste seizoen namelijk ontslagen. Ook kreeg de serie een nieuwe naam: Starhunter 2300. De oorspronkelijke bedenkers van de serie, Philip Jackson en Daniel D'or, waren het niet eens met de veranderingen die hen waren opgedrongen. Ze namen daarom tijdens het tweede seizoen ontslag.

Uiteindelijk werd Starhunter na afloop van het tweede seizoen stopgezet. In totaal werden er 44 afleveringen gemaakt. De laatste aflevering, die eindigde met een cliffhanger, werd in april 2004 uitgezonden. Dit betekende echter niet het einde van de serie.

In 2014 kondigden Philip Jackson en Daniel D'or een terugkeer van Starhunter aan, in samenwerking met de oorspronkelijke castleden. Dit resulteerde in een project genaamd Starhunter: ReduX. Het bleek niet zozeer om nieuwe afleveringen te gaan, maar om een herbewerking van de eerdere seizoenen.

Alle oude afleveringen werden opnieuw gemonteerd en voorzien van moderne CGI. Het beeldformaat werd omgezet naar HDTV 16:9. Ook werden er een aantal geheel nieuwe scènes toegevoegd, die nog niet eerder te zien waren. Volgens de makers hebben ze met deze heruitgave alsnog hun originele visie voor de serie kunnen realiseren. In 2018 werd Starhunter: ReduX op de Amerikaanse televisie uitgezonden.

Dvd

De gehele serie is in Noord-Amerika (Regio 1) op dvd uitgebracht.

Links