StarCom: The U.S. Space Force (1987)

Samenvatting

In de toekomst heeft de mensheid de ruimte gekoloniseerd. Het verhaal gaat over een elitekorps van Amerikaanse astronauten en hun geavanceerde ruimtevaartuigen. Centraal staan de avonturen van de piloten John "Slim" Griffin, Paul "Crowbar" Corbin en James "Dash" Derringer. Ze zijn in dienst van Star Command, een militaire organisatie die het zonnestelsel moet verdedigen tegen allerlei gevaren.

Voornaamste tegenstander is een enorm robotleger genaamd Shadow Force, aangevoerd door Emperor Dark. Dit is een doorgedraaide wetenschapper die het hele zonnestelsel wil veroveren.

Serie Algemeen

StarCom: The U.S. Space Force is een Amerikaanse tekenfilmserie voor kinderen. Het verhaal was gebaseerd op de gelijknamige speelgoedlijn die in de periode 1986-1989 werd uitgebracht. De tv-serie was echter minder populair en telde uiteindelijk slechts 13 afleveringen, die van september t/m december 1987 werden uitgezonden op de Amerikaanse televisie. Hierna volgde de stopzetting. StarCom was in 1988 en 1990 ook in Nederland te zien bij Veronica.

Openingstitel

Links