Spides (2020)

Samenvatting

Het verhaal speelt zich af in Berlijn. Centraal staat een jonge vrouw genaamd Nora Berger. Nadat ze de mysterieuze partydrug Blis heeft ingenomen raakt ze in een coma. Wanneer ze weken later uit haar coma ontwaakt blijkt ze aan geheugenverlies te lijden. Twee rechercheurs, David Leonhart en zijn partner Nique Navar, gaan vervolgens op zoek naar de herkomst van de drugs. Ze ontdekken een verbinding met talloze onopgeloste vermissingszaken.

Na verloop van tijd wordt duidelijk dat Nora het middelpunt is van een geheime buitenaardse invasie. Gevaarlijke insectachtige aliens gebruiken Blis namelijk om menselijke lichamen in bezit te nemen.

Serie Algemeen

Spides is een Duitse mysteryserie met een internationale cast. De voertaal is Engels. (Voor de Duitse kijkers is er ook een Duitse nasynchronisatie beschikbaar.) Het gaat om een productie van de Duitse tak van de Amerikaanse zender Syfy.

In totaal werden er acht afleveringen gemaakt, die in maart 2020 in Duitsland in première zijn gegaan. De recensies waren overigens niet erg positief.

De serie werd oorspronkelijk bedacht als een Duitstalig project bedoeld voor de Duitse televisie. Omdat geen enkele Duitse zender interesse bleek te hebben, besloten de makers er uiteindelijk een Engelstalige serie van de te maken. Hierna lukte het alsnog om Spides aan Syfy te verkopen, die de serie ook het buitenland heeft uitgezonden.

Duitse trailer

 

Links