Space Dandy (2014)

Samenvatting

Het verhaal speelt zich af in de verre toekomst. Centraal staat een ruimte dandy genaamd Dandy, een "alien hunter". Hij moet namelijk nieuwe buitenaardse rassen opsporen en registreren, waar een financiële vergoeding tegenover staat.

Dandy gaat daarom per ruimteschip op zoek naar nog onbekende planeten. Hij wordt bij zijn taak geholpen door zijn bemanning, bestaande uit de verouderde robot QT en een kat-achtige alien genaamd Meow. Helaas is het drietal niet al te slim. Ze hebben daarom ook niet in de gaten dat ze zelf worden achtervolgd door het buitenaardse Gogol Empire.

Serie Algemeen

Space Dandy is een luchtige anime reeks, die werd geproduceerd in Japan. De serie was echter eerst te zien op de Noord-Amerikaanse televisie; de Japanse première volgde pas later. Er werden twee seizoenen gemaakt, in totaal 26 afleveringen. Deze werden van januari t/m september 2014 uitgezonden.

De serie werd over het algemeen erg positief ontvangen, hoewel Space Dandy qua toon en stijl afwijkt van de meeste andere anime reeksen. Zo lijkt het verhaal in eerste instantie weinig continuïteit te hebben, maar uiteindelijk worden opvallende onthullingen gedaan die alle afleveringen alsnog aan elkaar verbinden.

Overigens werd het verhaal ook als manga uitgebracht.

Trailer

Blu-ray en dvd

In Regio 2 (Groot-Brittannië) is de complete serie op dvd en Blu-ray verkrijgbaar.

Links