Something Is Out There (1988)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een Amerikaanse rechercheur genaamd Jack Breslin. Op een dag krijgt hij te maken met een aantal gewelddadige moorden. Al snel wordt duidelijk dat deze moorden in werkelijkheid werden gepleegd door een buitenaardse crimineel die van gedaante kan veranderen. Het gevaarlijke wezen is daarom erg lastig om op te sporen. De alien blijkt onlangs te zijn ontsnapt van een buitenaards gevangenisschip, dat daarna door hem werd vernietigd.

Slechts één bemanningslid heeft deze ramp overleefd: de scheepsarts Ta'Ra. Ze reist af naar de aarde om Jack te helpen. Samen proberen ze de ontsnapte crimineel weer te vangen. Gelukkig heeft Ta'Ra allerlei buitenaardse superkrachten, die tijdens het onderzoek goed van pas komen.

Om op de aarde niet op te vallen doet Ta'Ra alsof ze een nichtje van Jack is. Tussendoor lossen ze samen ook nog andere misdaden op.

Serie Algemeen

Something Is Out There is een Amerikaanse serie. Oorspronkelijk een tweedelige miniserie, die in het voorjaar van 1988 werd uitgezonden door de zender NBC. De miniserie behaalde hoge kijkcijfers, waarna al snel werd besloten om het verhaal voort te zetten.

In het najaar van 1988 waren nog eens acht afleveringen te zien. De kijkcijfers hiervan vielen echter tegen, waarna de stopzetting volgde. Veel kijkers haakten af nadat de vervolgserie op een aantal punten behoorlijk anders bleek te zijn dan de originele miniserie. Zo begon het verhaal zich voornamelijk te focussen op andere misdrijven die niet door aliens werden gepleegd. Ook werden meer bovennatuurlijke elementen toegevoegd.

Links