Shadow Raiders (1998-1999) a.k.a. War Planets

Samenvatting

Het verhaal begint met de brute vernietiging van de planeet Tek door het gevaarlijke Beast ras. Hierna onderneemt de enige overlevende, Tekla, een riskante missie om andere planeten te waarschuwen voor de naderende Beast invasie.

Vervolgens komt Tekla terecht in een sterrenstelsel dat bekend staat als de Cluster. Hier bevinden zich een aantal planeten die al eeuwen met elkaar in oorlog zijn.

De bewoners van Fire, Rock, Bone en Ice moeten nu proberen om hun vele conflicten opzij te zetten. De Beast armada kan namelijk alleen worden verslagen door samen een nieuwe alliantie te vormen. Helaas blijkt dit door wederzijds wantrouwen een moeilijke opgave te zijn.

Als eerste sluiten mijnwerker Graveheart van de planeet Rock en koning Cryos van de planeet Ice een bondgenootschap. Zullen ze genoeg medestanders kunnen vinden?

Serie Algemeen

Shadow Raiders is een Canadese CGI animatieserie. Het verhaal van deze reeks was losjes gebaseerd op het War Planets speelgoed, dat in de jaren 90 in Noord-Amerika werd uitgebracht.

Er werden twee seizoenen van de tv-serie gemaakt, in totaal 26 afleveringen. Deze werden van september 1998 t/m juni 1999 uitgezonden. De makers hadden ook nog plannen voor een derde seizoen, maar een vroege stopzetting gooide roet in het eten. Veel openstaande vragen bleven hierdoor voor kijkers onbeantwoord.

Overigens werd de serie in de VS uitgezonden als War Planets; in Canada (en andere landen) gebruikte men de oorspronkelijke naam Shadow Raiders.

Dvd

In Regio 2 (Groot-Brittannië) is de complete serie sinds 2005 op dvd verkrijgbaar.

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)