Shadow Raiders (1998-1999) a.k.a. War Planets

Samenvatting

Het verhaal begint met de vernietiging van de planeet Tek door een gevaarlijke vijand: het Beast ras. Hierna onderneemt de enige overlevende, prinses Tekla, een riskante missie om andere planeten te waarschuwen voor de naderende Beast invasie. Vervolgens komt Tekla terecht in een sterrenstelsel dat bekend staat als het Cluster.

Hier bevinden zich een aantal planeten die al eeuwen met elkaar in oorlog zijn. De bewoners van de planeten Fire, Rock, Bone en Ice moeten nu proberen om hun vele conflicten opzij te zetten. De Beast armada kan namelijk alleen worden verslagen door samen een nieuwe alliantie te vormen. Helaas blijkt dit door wederzijds wantrouwen een moeilijke opgave te zijn.

Als eerste sluiten mijnwerker Graveheart van de planeet Rock en koning Cryos van de planeet Ice een bondgenootschap. Zullen ze genoeg medestanders kunnen vinden?

Serie Algemeen

Shadow Raiders is een Canadese animatieserie. Het verhaal was losjes gebaseerd op het War Planets speelgoed, dat in de jaren 90 in Noord-Amerika werd uitgebracht. Er werden twee seizoenen van de serie gemaakt, 26 afleveringen in totaal. Deze werden van september 1998 t/m juni 1999 uitgezonden. De makers hadden hierna ook nog plannen voor een derde seizoen, maar een vroege stopzetting gooide roet in het eten. Veel openstaande vragen bleven hierdoor voor kijkers onbeantwoord.

In Groot-Brittannië is de complete serie in 2005 op dvd uitgebracht.

Links