Section Zéro (2016)

Samenvatting

Het verhaal speelt in de nabije toekomst. De wereld is voorgoed veranderd door rampen en oorlogen. Soevereine westerse democratieën bestaan ​​niet meer. Gevaarlijke multinationals hebben in het verwoeste Europa nu de macht. Aangezien deze bedrijven alleen maximale winst als doelstelling hebben zijn mensenlevens weinig meer waard.

Prometheus, één van de grootste en machtigste multinationals, wil zijn dominantie verder uitbreiden door het traditionele politiekorps te vervangen door gewelddadige privémilities. Verder zijn er plannen voor een robotleger.

Centraal staat een idealistische politieagent genaamd Sirius Becker, die steeds weer te maken krijgt met zware misdaad en corruptie. Na een reeks traumatische gebeurtenissen sluit Becker zich aan bij Section Zéro, een geheime verzetsgroep die strijdt tegen het systeem.

Serie Algemeen

Section Zéro is een Franse scifi thriller. Het gaat om een Canal+ productie, die in april 2016 in première ging. Er werden in totaal acht afleveringen gemaakt. De serie had een budget van € 2 miljoen per aflevering. Overigens vonden de opnames plaats in Bulgarije.

In eigen land kreeg de serie behoorlijk negatieve recensies, waarna Canal+ liet weten geen tweede seizoen meer te willen produceren.

Trailer

 

Link