Salvage 1 (1979)

"I want to build a spaceship, go to the moon, salvage all the junk that's up there, bring it back and sell it."

Samenvatting

Het verhaal gaat over de excentrieke Harry Broderick, eigenaar van een sloop- en bergingsbedrijf. Hij heeft een grote droom: hij wil naar de maan reizen! Hier wil hij het achtergebleven afval van de Apollo missies bergen om het op de aarde te kunnen verkopen.

Daarom besluit Harry zelf een ruimteraket te bouwen van o.a. oud ijzer en andere materialen. Hij huurt de ex-astronaut Skip en de brandstofexpert Melanie in om hem te helpen. Uiteindelijk slaagt het team er inderdaad in om een raket te bouwen (de Vulture) en hiermee de maan te bereiken.

Eenmaal terug op aarde reizen ze met hun raket de hele wereld rond, waarna het groepje allerlei avonturen beleeft. Zo nu en dan worden ze ook ingehuurd om bijzondere missies uit te voeren.

Serie Algemeen

Salvage 1 is een luchtige Amerikaanse serie. Het verhaal vond zijn oorsprong in een tv-film, die in januari 1979 werd uitgezonden. Hierna werd het verhaal voortgezet als tv-serie. De serie was echter niet zo populair als de film en werd al vroeg weer stopgezet. Er werden uiteindelijk twee seizoenen gemaakt, in totaal 19 afleveringen. De laatste aflevering werd eind 1979 uitgezonden.

Overigens diende de bekende SF auteur Isaac Asimov als wetenschappelijk adviseur voor het productieteam.

In 2013 werden enkele afleveringen in Noord-Amerika (Regio 1) op dvd uitgebracht. De overige afleveringen zijn tegenwoordig ook op YouTube te vinden.

Intro

Link