Robotomy (2010-2011)

Samenvatting

Het verhaal speelt zich af op de planeet Insanus, die wordt bewoond door extreem gewelddadige killer robots. Centraal staan twee middelbare scholieren: de robot tieners Thrasher en Blastus.

Het zijn buitenbeentjes, omdat ze - vergeleken met hun soortgenoten - redelijk gevoelig zijn en bovendien niet echt van geweld houden. Thrasher wil vooral de aandacht trekken van de knappe studente Maimy, waarop hij stiekem verliefd is. Zijn gevoelens blijven echter onbeantwoord. Blastus wil alleen maar cool en populair zijn, tot woede van zijn moeder. Die had namelijk liever een gewelddadige zoon gehad.

Ondertussen krijgt het duo steeds weer te maken met medescholieren en leraren die allemaal levensgevaarlijk en behoorlijk gestoord zijn. Het blijkt voor Thrasher en Blastus niet mee te vallen om zich in deze situatie staande te houden.

Serie Algemeen

Robotomy is een Amerikaanse komische animatieserie met een donker randje. De reeks was geen succes: er werden slechts 10 afleveringen gemaakt. Deze werden van oktober 2010 t/m januari 2011 uitgezonden door Cartoon Network. Hierna volgde de stopzetting, veroorzaakt door de te hoge productiekosten.

Bovendien duurde iedere aflevering slechts 11 minuten. Robotomy heeft hierdoor de dubieuze eer om de kortst lopende serie te zijn die ooit door Cartoon Network werd geproduceerd.

Overigens is de serie nooit op dvd of Blu-ray uitgebracht.

Trailer

Links